Pisipürg avastab ilma

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Inari Leiman

Küpselt soe viljakuu algas loomaaias pürjavasika sünniga, kes avas silmad maailma 1. augustil, järgmisel päeval sündis juurde üks sinilambatalleke.

Laste loomaaias ohtralt poegivatele merisigadele, hamstritele ja laborirottidele lisaks sai kesknädala pärastlõunal kahe tallekesega maha ka üks kääbuskitsedest.

Loomaaia uue keskkonnahariduskeskuse fuajee-ekspositsiooni kolis pintšetamariinide asemel elama teine küünisahviliik – veidi tasakaalukamad ja julgemalt uudishimulikud valgetups- marmosetid. Linnutiikidele lasti veel neli noort laiknokk-parti ja neli sinikaelparti.

Jääkarupere eluaseme värskendamiseks koliti emajääkaru Friida koos poja Noraga isajääkaru Nordi kõrvalpuuri. Esialgu isakaru lähedusest veidi häiritult puhisenud Friida rahunes peagi ja asus koos pojaga uue basseini sügavust mõõtma.

Loomaaia ekspositsiooni naasid kährikud – nende jaoks kohandati karumaja endine hüäänipuur pesukarude eluaseme kõrval. Juuli lõpul sulgimisega ühele poole saanud flamingodel, marabuudel, toonekurgedel, maasarvikutel ja avatud aedikutes elavatel kurgedel kärbiti äralendamise vältimiseks tiivasulgi.

Lõikuskuu kolmapäevaõhtuil on keelpillimuusika hindajad oodatud loomahäältega pikitud kammermuusika kontsertidele, mis tänavu toimuvad koostöös Pille Lille Muusikute Fondi ja Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles