Sirje Niitra: alasti nuhtlus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra
Sirje Niitra Foto: Peeter Langovits

Miks sa Pirita randa ei lähe, küsin oma tütrelt, kes ennast kuumal suvepäeval Meriväljalt Kaberneeme randa minema asutab. «Enam ma sinna ei lähe,» teatab ta ja räägib, kuidas otse keset avalikku randa üks mees tema kõrval ootamatult ennast paljaks koorida otsustas. «Vastik!» võtab ta asja ühe sõnaga kokku.


Väikeste laste vanemad on kogu aeg hädas mudilastele selgitamisega, miks need onud paljaste nokudega ringi käivad. Nii mõnedki on hakanud seetõttu Pirita randa vältima.

Nudistid on Pirital igasuviseks nuhtluseks muutunud. Nad ei allu ühelegi seadusele ega arvesta kellegagi. Üks tuntud ärimees, kes oma kodu ranna äärde rajanud, on hakanud nende vastu allkirju koguma. Sest alasti kogud patseerivad ka mereäärses metsas ringi ja kõigi kavatsused ei pruugi sugugi nii süütud olla.

Nudistid nimetavad ennast rahumeelseteks alastikultuuri viljelejateks. Viljelegu siis, aga miks peavad nad seda kõigi silme all tegema? Otsigu selleks mõni võõrastele pilkudele varjatud paik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles