Sauel avatakse pühapäeval kodukohvikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohv.
Kohv. Foto: SCANPIX

 Saue linna elanikud avavad sel pühapäeval, 10. augustil esmakordselt oma koduaedades, -hoovides ja tänavatel kodukohvikud.

Lisaks 12 kohvikule  tegutseb pehme mööbli restaureerimise töötuba, huvilistel on võimalik teha proovisõite elektrijalgratastega, raudteejaama pargi ja reisi parklas on taaskasutuslaat, toimuvad garaažimüügid.

Kodukohvikutes pakutavad hõrgutised valmivad pererahva ja sõpruskonna käe all. Maitsta saab omatehtud jäätist ja leiba, vitamiinirikkaid smuutisid, Kaval-Antsu kilu ja Anni tuhlihaket, kaneelipirukaid, hõrke tiramisusid, retrovahvleid, Pavlova kooki, marjamuffineid, kukeseenepirukat, tikrilimonaadi, suppi ja mida kõike veel.

Kaitseliidu Saue kompanii teemaja pakub polkovniku päikest, kapteni kalaampsu, nekruti ninaesist, ohvitseri oodet, kaprali kana ja muud põnevanimelist. Kolmes kohvikus täiendab suviselt mõnusat meeleolu elav muusika. Pehme mööbli restauraator Eha Vacht jagab oma töökojas Tammetõru tänaval nõuandeid mööbli restaureerimiseks ja katteriide valikuks ning annab ülevaate, milliseid materjale kasutati vana mööbli sees.

Perekond Verilaskja pakub võimalust teha kohvitamise vahel üks mõnus proovisõit erinevate elektrijalgratastega Tammetõru tänava lõigul, mis jääb Kivikangru ja Nurgakivi tänava vahele. Vastatud saavad kõik huviliste küsimused ja jalgratastele on võimalik eelnevalt pilk peale visata FB lehel nimega Särtsuratas.

Mõte korraldada Sauel taaskasutuslaatu, garaažimüüke ja kodukohvikute päev sündis kodanikualgatuse korras möödunud aasta novembris Saue Linnavalitsuse kokku kutsutud linna kultuuri- ja spordiseltside ümarlaual. Suurepärasele mõttele pani õla alla linnavalitsus ja sauelased võtsid selle omaks.

Regulaarsed taaskasutuslaadad koos rohevahetusega ja garaažimüügid käivitusid juba tänavu mais ning on võitnud suvega sauelaste poolehoiu. Pühapäevase esimese kodukohvikute päeva vastu on linnaelanike huvi suur.

 Lisainfot saab Facebookist ning Saue linna koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles