Tallinnas tegutsevad õhupuhastajatest petturid

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita Linnaosa Valitsuse maja.
Pirita Linnaosa Valitsuse maja. Foto: Peeter Langovits

Pirita Linnaosa Valitsusele teatati eile elanikule tehtud kõnest, milles väideti, et linnaosa on tellinud õhu puhtuse mõõtmise kodudes. Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi sõnul on tegemist inimeste petmiseks väljamõeldud valega.

Linnaosavalitsusele helistanud naise sõnul teatati talle telefonis, et linnaosavalitsus on tellinud tasuta õhu puhtuse mõõtmise. Naiselt küsiti, kuna ta kodus on, et seda mõõtmist teostada. Kuna asi tundus kahtlane, helistas ta linnaosavalitsusse ning uuris järgi, kas tõepoolest on linnaosa tellinud õhumõõtmise tema kodus.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder kinnitas, et linnaosa ei ole sellist teenust tellinud ning tegemist on inimeste petmisega. «Selline nii-öelda turundustöö linnaosa nime kasutades on ebaeetiline ja kuritegelik,» rõhutas Mölder. Kiire otsing internetis viitas, et mobiilinumber, millelt naisele kõne tehti, on tõenäoliselt seotud ühe õhupuhastusvidinaid müüva firmaga.

Samas on Mölderi sõnul tegemist siiski oletustega, seega ei taheta konkreetse firma nime öelda. «Saatsime teate välja ennetavalt, et saada tagasisidet, kas ka teiste inimeste poole on pöördutud. Kahtlemata anname asjale ametliku käigu,» ütles linnaosa vanem ja lisas, et kui politsei selgitab välja, mis firmaga on tegu, siis tuuakse selle nimi ka avalikkuse ette.

Linnaosa vanem tänab kodanikku linnaosavalitsust informeerimast ning palub ka teistel, kellele selline kõne on tehtud, sellest neile teada anda. «Igasuguse kahtluse korral tasub alati helistada linnaosavalitsusse ning väidete paikapidavust uurida,»  toonitas Mölder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles