Sotsid: linnavalitsus lõpetagu Tallinna pimendamine

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Matto
Hanno Matto Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu liige ja revisjonikomisjoni esimehe Hanno Matto sõnul on arusaamatu, et lisaks üldisele pimendamisele on hakatud tänavavalgustust kustutama ka remonditavatel teelõikudel.

Tallinna linnatänavate süsteemne pimendamine on kestnud viis aastat ning nüüd on linnavalitsuse heakskiidul väljalülitatud valgustus ka remonditavatel eriti liiklusohtlikel teelõikudel.

«Tallinna linnavalitsuse äärmiselt küüniline kokkuhoid tänavavalgustuselt seab ohtu jalakäiad ning suurendab riske liikluses tervikuna,» selgitab linnavolikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto linna pimendamise mõju liiklusohutusele ning lisab, et 10 000 valgusti kustus hoidmine annab linnale kokkuhoidu miljon eurot aastas.

«Ajal, mil linnavalitsus kulutab kümme miljonit maksumaksja eurot aastas sisutule parteipropagandale, on linnatänavad pimedad ning inimeste tervis ja vara selgelt ohus,» täpsustab Matto linnavalitsuse valikute eelarvelisi proportsioone.

Tema sõnul vähendab normikohase tänavavalgustuse olemasolu liiklusavariide riski pimedal ajal 25 protsenti. Samuti on risk kuritegevuse ohvriks sattuda just suurem pimedal ajal valgustamata tänavatel. Tänavavalgustuse väljalülitamisel on kasutuks muudetud ka tänavatele paigaldatud turvakaamerad.

«On arusaamatu, et lisaks üldisele pimendamisele on hakatud tänavavalgustust kustutama remonditavatel teelõikudel, näiteks Narva maanteel Kreutzwaldi ja Poska tänavate vahelisel lõigul,» kritiseerib revisjonikomisjoni esimees Matto linnavalitsuse mõtlematust.

Tallinna Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann vastas Tallinncityle, et Tallinna remonditavatel tänavatel on tänavavalgustus välja lülitatud seoses trammivõrgu kontaktliinide mastide vahetusega, milledel asub ka tänavavalgustus. «Lähtuvalt tööde iseloomust ei ole võimalik tagada tänavavalgustuse toimimine ehitustööde ajal. Narva maanteel Kreutzwaldi ja Poska tänavate vahelisel lõigul lülitatakse valgustus sisse hiljemalt 25.08.2014,» lisas Valdmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles