Eesti vitraažikunstnik Kristel Haidaku debüütnäitus „Sind oodatakse...“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vitraažikunstnik Kristel Haidaku debüütnäitus „Sind oodatakse...“
Eesti vitraažikunstnik Kristel Haidaku debüütnäitus „Sind oodatakse...“ Foto: Kultuurikava.ee

Eesti vitraažikunstnik Kristel Haidak on avanud oma esimese autorinäituse „Sind oodatakse...“. Kõikidel huvilistel on näitusega võimalik tutvuda septembrikuu lõpuni Tallinna Lennujaama galeriis, reisiterminali teisel korrusel. Paralleelselt Tallinna Lennujaama galeriinäitusega on avatud ka klaasvitraaži virtuaalnäitus aadressil www.artgallery.ee.

Kõik üksteist väljapandud tööd on valminud selle näituse jaoks, teiste seas ka kaks spetsiaalselt Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikule loodud vitraaži, mis on teiste näitusetöödega võrreldes värviküllasemad ja lapsemeelsemad, et väikeste patsientide igapäevast keskkonda rõõmsamaks ja helgemaks muuta.

Vitraažinäitus "Sind oodatakse..." kõneleb iga külastajaga pisut erinevalt, sest ootamise tunne on meile kõigile tuttav, olgu selleks siis elevust tekitav või kurblik-igatsev ootus. Ootamisele ja sellega seotud lootustele pühendatud näituse jaoks on ideaalne asukoht lennujaam kui lahkumiste ja taaskohtumiste paik.

Vitraaž on üks väärikamaid ja põnevamaid kunstiliike, mille ilu loob kodudesse hubasust ja meeldivat meeleolu, kuid sobib kaunistama ka töökeskkondi ja avalikku ruumi. Vitraažil on lisaks ka praktiline väljund, nii pakub see kaitset sissekiikavate pilkude eest, kuid jätab alles loomuliku valguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles