Saja sammu teekond (The Hundred-Foot Journey)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saja sammu teekond (The Hundred-Foot Journey)
Saja sammu teekond (The Hundred-Foot Journey) Foto: Kultuurikava.ee

Filmis "Saja sammu teekond" on Hassan Kadam (Manish Dayal) nooruke kokk, kellel on kokandusmaailma mõistes täiuslik kuulmine. Perekond Kadam, keda nende kodumaal Indias ei austata, kolib pereisa (Om Puri) eestvedamisel elama Lõuna-Prantsusmaale Saint-Antonin-Noble-Vali külasse. Küla on piltilus ja elegantne, seega ideaalne paik, kus avada India restoran Maison Mumbai. Siis aga saab nende plaanist haisu ninna kohaliku ja hinnatud restorani Le Saule Pleureur juhataja Madame Mallory (Oscari-võitja Helen Mirren). Naise jäine protest uustulnukate vastu kasvab sõjaks kahe toidukoha vahel. Aga Hassanis tärkab kirg Prantsuse köögi ja Madame Mallory võluva koka Marguerite'i (Charlotte Le Bon) vastu ning tema oskus kaht kultuuri imetabaselt ühendada loob midagi maagilist, mida isegi Madame Mallory enam eirata ei saa. Ta mõistab, et Hassan on tohutult andekas ja võtab noormehe oma tiiva alla.



"Saja sammu teekond" on täidetud võluvate maitsetega, mis vaatajate meeli ergutavad. Kaks maailma põrkavad kokku ning üks noormees proovib asukohast hoolimata leida kodusoojust igast pannist ja potist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles