Kohtutäitur paneb Hiiu skandaalse pansionaadihoone enampakkumisele

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu pansionaat.
Hiiu pansionaat. Foto: Priit Simson

Kohtutäitur müüb avalikul enampakkumisel Hiiu pansionaadihoone, mille praegused omanikud üritavad seal tulutult hooldekodu avada ning kuhu suurfirma YIT Ehitus üritas varem pansionaadi sildi all kortereid rajada.

Tallinna kohtutäitur Priit Lantin müüb Põllu tänav 63a/ Sanatooriumi tänav 2a asuva 6323 ruutmeetri suuruse kinnistu 11. septembril alghinnaga 91 miljonit krooni, seisab Ametlikes Teadaannetes.

Veel juulis pidas pansionaadimaja praegune omanik OÜ Hiiu Pansionaat läbirääkimisi Tallinna linnavõimuga, et linna abiga eakatele mõeldud hooldekodu lõpuni valmis ehitada ja avada.

Algselt pidi 120-kohaline hooldekodu tööle hakkama juba 2007. aasta sügisel, kuid maja ümberehitustööd jäid rahanappuse tõttu lõpetamata.

Pansionaadi eestvedajad on ettevõtjad Tiit Laja ja Tõnis Arro, kellele kuuluv Hermes Projektijuhtimise OÜ omandas pansionaadi hoone ja selle juurde kuuluva kinnistu 2006. aastal YIT Ehituselt.

Laja ütles täna Postimees.ee`le, et plaan ehitada maja lõpuni linna abiga, ei õnnestunud. Samas ei soostunud ta telefonitsi selgitama, miks on neile kuuluv maja pandud müüki kohtutäituri poolt.

Laja sõnul müüvad nad pansionaadihoonet ka ise ja see enampakkumine on peatselt lõppemas.

Varem on OÜ Hiiu Pansionaat teatatund, et koos Hiiu pargi keskel asuva kinnistu ostule lisanduvate ehitustöödega kujuneb hooldekodu projekti ligikaudseks maksumuseks 130 miljonit krooni.

YIT Ehitus kavandas varem majasse ehitada pansionaadi sildi all kortereid, kuid selle plaani kaebasid kohtusse naabruses elavad inimesed ning korterite vastu astus ka linnavõim.

ARHIIV! Rahahädas pansionaat küsib linnalt abi

Hiiu pargi vaidlusalune maja jääb siiski vanainimestele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles