Leopardikutsikad Hasan ja Hanka pugesid nimepaneku ajaks peitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna ei tahtnud Hasan ja Hanka end loomaaia külastajatele näidata.
Täna ei tahtnud Hasan ja Hanka end loomaaia külastajatele näidata. Foto: Inari Leiman

Tänavu 5. aprillil Tallinna loomaaias sündinud Amuuri leopardi kutsikad Hasan ja Hanka lasti täna täpselt kell kolm suurde aedikusse ning toimuma pidi pidulik nimepanek. Loomakesed olid aga nii ehmunud, et peitsid end kohe kõrge rohu sisse ja ei kavatsenudki sealt välja tulla.

Loomaaia direktor Mati Kaal mainis, et leopardikutsikad said täna tõesti esimest korda ametlikult suurde aedikusse. Paar õhtut enne seda siiski prooviti, kuidas nad uue ümbruse omaks võtavad. Kogu tänane ettevõtmine oli kavandatud nii, et inimesed saavad nüüd esimest korda oma silmaga Hasanit ja Hankat looduses näha ning neid pildistada või filmida. Kahjuks kõik nii ei läinud.

Nagu kiuste, hakkas just vahetult enne leopardikutsikate väljalaskmist tugevat äikesevihma sadama. Võib-olla hirmutas just müristamine loomi ning nad pidasid targemaks end igaks juhuks kuhugi peita.

Kaal ütles, et pole hullu midagi, vähemalt jääb see päev niisugusena hästi meelde. Hasan ja Hanka koos ema Darlaga on järgnevalt poolteist aastat aedikus loomaaia külastajatele vaadata. Peale selle saab nende tegemisi jälgida ka veebikaameras. Isa Freddi peab senikaua elama pisemas puuris. Ilmselt järgmise aasta teises pooles on selge, kuhu leopardikutsikad saadetakse. 2012. aasta kevadel loodetakse aga Darlalt ja Freddilt uut pesakonda.

Tänasel pidulikul nimepanekul olid kohal ka ristiemad Karin Kask Tartust ja Margarita Smirnova Tallinnast. Kaal andis neile mõlemale tänutäheks kinkekoti, kus oli aastane perepilet loomaaeda ning Hasani ja Hanka suur raamitud foto.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles