Tallinna botaanikaaias puhkeb üle kahe aasta õide öökuninganna

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati õitses Tallinna botaanikaaia öökuninganna kahe aasta eest.
Viimati õitses Tallinna botaanikaaia öökuninganna kahe aasta eest. Foto: Raigo Pajula

 Täna õhtul saavad Tallinna botaanikaaia külastajad imetleda suureõielist kuukaktust ehk öökuningannat, mis avab oma vanillilõhnalised õied pärast kaheaastast puhkepausi vaid üheks ööks.

Selle kord aastas õitseva maotaolise kaktuse suured valged õied avanevad õhtuhämaruses ja närbuvad koidikuks. Õite läbimõõt võib ulatuda 30 sentimeetrini. «Öösel läheb lahti arvatavasti kuus õit,» teatas direktor Karmen Kähr, kutsudes kõiki huvilisi botaanikaaeda õiteilu nautima. 

Öökuninganna õitsemist võib botaanikaaeda uudistama minna kella 20st õhtul, sest umbes siis peaks taim õide puhkema. Kasvuhooned on avatud õhtul kella kaheksast kuni südaööni.

Öökuninganna kuulub Kesk- ja Lõuna-Ameerikast pärinevasse kuukaktuste perekonda, mis on tuntud just oma suurte, öösel avanevate õite poolest. Selles taimeperekonnas on umbes 25 liiki ja öökuninganna on nende hulgast tuntuim ning üks suureõielisemaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles