Kruusimäe: Tallinna maksumaksja raha eest korraldatakse vene staaride kontserte

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe.
Tarmo Kruusimäe. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu liikme Tarmo Kruusimäe sõnul korraldab linnavalitsus «Lasnamäe päeva» nime all juba mitmendat aastat linna raha eest idanaabrite kontserte.

«Kui eelmisel aastal kulutati 38 000 eurot, et tuua lasnamäelastele kohale Tatjana Bulanova, siis sel aastal priisatakse veelgi rohkem ning Venemaalt tuuakse kohale ansambel Miraž. Veebilehe 123show.ru andmetel maksab ansambli Miraž esinemine 10 000 dollarit ehk umbes 7 500 eurot. Eelmisel aastal panustas linnavalitsus Lasnamäe päeva korraldamisse kokku ligi 40 000 eurot,» nentis linnavolinik.

«Loomulikult reklaamitakse Lasnamäe päeval ka tegelikke peakorraldajaid,» lisas Kruusimäe. «Eelmisel aastal tervitasid saabunud külalisi rohelised Keskerakonna telgid, mille seinu kaunistasid pildid linnapeast Vene õigeusu kirikus ning «Tallinna rahva linnapea» valimisplakat.»

«Kahjuks ei ole aga kõik linnaosad Tallinna linnavõimu silmis nii palju väärt. Kui Kalamaja päevade korraldajad palusid võimalust näidata oma reklaami Vabaduse väljaku ekraanil, ei saanud linnaametnik aru, kuidas Kalamaja päevad üldse Tallinna linnaga seotud on,» nentis Kruusimäe.

Kruusimäe sõnul on selge, et pärast linnapea väljaütlemisi ei ole Keskerakonnal enam lootust eestlastest valijaid kõnetada. Sellest annab aimu nii vene valijate vahendeid valimata äraostmine kui ka linnavalitsuse täielik ükskõiksus teiste linnaosade suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles