Video ja fotod: mida pakutakse Kultuurikatla kohviku toidulaboris?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval avati peale ideelist ja füüsilist värskendust kultuurkatla aiakohviku Kanala köök. Vaheldusrikka menüü eest seisab hea Toidulabor, kaasa löövad erinevad külaliskokad ja köögimeeskonnad. Uudista Toidulabori vedajate Helis Heiteri ja Liis Pihli tegemisi Tallinncity videost!

EAS ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toel igati kaasaegse profiköögi soetanud kohvikus hakkavad toiduga eksperimenteerima alustavad toiduprojektid, kellele kahenädalaste perioodidega antakse võimalus end laiemale publikule tutvustada. Esimest toiduprojekti veavad taimetoitu valmistavad «CUMA» kokad, kelle firmaroaks vegetaarne burger.

Toidulabor kujutab endast toidukultuuri arendusplatvormi, mille peamiseks eesmärgiks on pakkuda köögikeskkonda toitlustushuvilistele nende toodete arendamiseks või toidualase ettevõtte kontseptsiooni väljatöötamiseks.

Olulist rolli mängib seejuures Toidulabori linnaaed, kus kasvatatakse kõike – söögiks läheb koguni kõrvenõges! Eestvedajate sõnul tahetakse oma tegutsemisega anda innustust just linnarahvale, kes näppe mulda sooviks pista, ent aeda pole – nii plaanitakse näiteks salatit ja muid taimi kasvatama seinal vesiaianduse  meetodil ilma mullata, kasutades selle asemel mineraalsete toitainete lahuseid.

Paralleelselt toidu valmistamisega hakkavad kohvik Kanalas toimuma ka erinevad toidualased näitused, loengud, koolitused ja sündmused, mis on iseloomult ühtaegu nii teoreetilist, praktilist kui meelelahutuslikku laadi. Kohe varsti toimub näiteks sushikoolitus jaapanlasest profikoka käe all.

Kultuurikatla Aed, Toidulabor ning katseköök ja kohvik Kanala toimivad ühtse tervikuna aadressil Kalasadama 6. Kohti on võimalik ka broneerida, lisainfot Kanala tegemiste kohta saab nende leheküljelt Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles