Tallinna liikluskaose põhjustaja leidmiseks algatati väärteomenetlus

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii hommikusel kui õhtusel tipptunnil ulatus autoderodu Endla tänaval peaaegu Koidu ühissõidukipeatuseni.
Nii hommikusel kui õhtusel tipptunnil ulatus autoderodu Endla tänaval peaaegu Koidu ühissõidukipeatuseni. Foto: Toomas Tatar

Tallinna transpordiamet algatas seoses eilse liikluskaosega pealinnas väärteomenetluse, mille käigus selgitatakse välja, kes jättis oma töö tegemata.

Liikluskorraldajad hoiatasid aegsasti ette, et alates eilsest on Tallinna liikluses rohkem piiranguid, kuid seda, et asjad nii hulluks lähevad, ei osanud nemadki ette näha.

«Hommikul oli tõepoolest probleeme. Asi oli selles, et ehitajal oli kohustus panna liiklusskeemide kohaselt välja ajutised liiklusmärgid, tellida fooritsüklite muutmine ja panna ettenähtud kohtadesse välja liikluse reguleerijad. Aga esmaspäeva hommikul nägime, et osa asju oli tegemata,» rääkis transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

«Transpordiamet algatas seoses sellega väärteomenetluse, mille käigus selgitatakse välja, kes täpselt jättis oma töö tegemata. Praegu on meie spetsialistid kõik muud tööd kõrvale heitnud ja lahendavad tegemata jäänud asju,» lisas ta.

Rüütelmaa jutt käis eelkõige hommikuse tipptunni ajal Endla tänaval ja Kaarli puiesteel tekkinud seisakute kohta. «Vabaduse väljaku fooride programmid olid muutmata ja see tegi asja eriti hulluks. Seda oli oodata, et muudatuste tõttu läheb liiklusolukord keerulisemaks, aga mitte nii hulluks, nagu kogu linnas muutus,» lausus ta.

Alates esmaspäevast on Vabaduse väljakul üle Pärnu maantee Kaarli puiesteelt Estonia puiesteele avatud üks sõidurada kummaski suunas ning sellele rajale peavad ära mahtuma nii ühis- kui ka tavasõidukid. Estonia puiesteelt Kaarli puiesteele sõites teeb ainus sõidurada sisse ka väikese käänaku ja näiteks pikad trollid läbivad seda teiste liiklejate jaoks piinava aeglusega.

Sealne seisak ei piirdunud paraku hommikuse tipptunniga, vaid kogu ennelõunal ulatus autode rodu Vabaduse väljakust kuni Koidu ja Endla ristmikuni. Sama olukord oli ka õhtuse tipptunni ajal.

Suured seisakud olid eile hommikul ka Pirita teel ja Kadriorus Narva maantee linna siseneval suunal. Seal on Rüütelmaa sõnul jõutud kaevetöödega sellisesse faasi, et vahepeal kasutusel olnud muutsuunaga sõidurada pole tipptundidel enam võimalik rakendada, ning liikluskorraldaja soovitas neil, kel vähegi võimalik, seda teelõiku lihtsalt vältida.

Uusi kannatusi tõi eilne päev kaasa ka nendele, kes trammiga Kopli ja Lasnamäe vahet liiklevad. Nimelt ei sõida alates sellest nädalast Tallinnas ükski tramm ning trammiliini nr 2 asendab ajutine bussiliin nr 42.

Lähiajal on Tallinna liikluses oodata veel uusi kitsendusi. Alates sellest nädalast pidi ka Viru ringil avatuks jääma igas suunas üks sõidurada, kuid eile sai sealt läbi sõita veel harjumuspärasel viisil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles