Vihane lugeja: Tallinnas pole üldse enam võimalik liigelda!

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ummik.
Ummik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinncity toimetusega võtsid täna hommikul ühendust mitmed vihased lugejad, kes nurisesid teetööde tõttu pea täielikult halvatud pealinna linnaliikluse üle.

 

«Täielik hullumaja - autoga töölesõit tuleb täielikult unustada, kui ei taha kolmveerand tundi ummikus istuda. Kui varem sai minna trammiga, siis nüüd enam mitte. Bussid on totaalselt ülerahvastatud,» vahendas üks lugeja.

Tallinncity kirjutas äsja, et esmaspäevast kuni 24. augustini ei sõida pealinnas ükski tramm. Trammiliini nr 2 asendab sel ajal Koplist Lasnamäele sõitev asendusbuss nr 42 Kopli-Vesse.

Bussi nr 42 marsruut kulgeb mööda Kopli, Volta, Tööstuse ja Niine tänavat, Põhja puiesteed, Suurtüki tänavat, Rannamäe teed, Mere puiesteed, Viru väljakut, Narva maanteed, Pronksi tänavat, Tartu maanteed, Lasnamäe ja Majaka tänavat ning Peterburi teed Silde tänavale ja Smuuli teele ning sealt jälle tagasi Koplisse.

Kopli-Kadrioru liinile asendusbussi ei panda, sest transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul on Kadrioru suunal piisavalt bussiliine, nii et igaühel peaks olema võimalik soovitud kohta jõuda. Asendusbuss peab aga läbima Viru ringi, mis järgmisest nädalast samuti kitsamaks muutub, sest seal hakatakse ehitama trammitee pööranguid.

Viru ringi ümbruses saab igal pool olema üks sõidurada ja ringi suurendatakse ajutiselt veidi Pärnu maantee alguse suunas.

Ka Narva maantee ja Maneeži tänava ristmikul jääb avatuks üks sõidurada kummaski suunas, sest ka seal on trammipöörangute ehitamiseks ruumi vaja. Kõige suurem järgmisel esmaspäeval jõustuv muudatus puudutab Rüütelmaa sõnul aga raskeveokite liiklust sadamasse ja sadamast välja. Paraja labürindi peavad läbima ka Pärnu ja Riia suunale suunduvad veokid. Pärnu poole sõitvad veokid suunatakse mööda sadama territooriumi Admiraliteedi basseini äärest Kai tänavale.

Kai tänaval muudetakse liikluse suund vastupidiseks ja sealtkaudu sõidavad veokid linnahalli juurde, sealt edasi mööda Põhja puiesteed ja Kopli tänavat Telliskivi tänavale, Sõpruse puiesteele, Tammsaare teele ja sealt lõpuks Pärnu maanteele. Niisugune liikluskorraldus kehtib 4.–17. augustini. Lisaks sellele ei lasta pärastlõunal kella neljast seitsmeni veokeid sadamast välja.

Mööda harjumuspärast marsruuti läbi Kadrioru Narva maanteele veokid sel ajal ei pääse. Ka Kadriorus on tipptundidel liiklusreguleerijad ning eesõigus on ühissõidukitel. Sõiduautoga pääseb sel perioodil sadamasse ja sadamast välja Sadama tänava kaudu.

Kitsaks läheb ka Kaarli puiestee – Estonia puiestee suunal, kus Vabaduse väljaku ristmikul jääb avatuks üks sõidurada kummaski suunas ristmike äärtes. Viru ringilt Pärnu maanteele sõites saab sealt edasi teha vaid parempöörde Kaarli puiesteele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles