Leopard Vladat valmistatakse ette kolimiseks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Inari Leiman

Neljapäevane vihmasahmakas lõi õhu veidi klaarimaks ning aitab loomaaia karvastel ja sulelistel uue läheneva soojalainega rinda pista. Neljapäeva hommikul uinutati 2012. aastal Tallinna loomaaias sündinud amuuri leopard Vlada, kelle uueks koduks saab peagi Belgias asuv Bellewaerde loomaaed.

Uue kodu nõudel tuli loomalt võtta hulgaliselt proove, veendumaks, et tegemist on ikka täiesti terve isendiga. Linnutiikidele lasti inkubaatoris koorunud stepihane, mägi-nösuhane ja lumehane pojad ning noored ristpardid ja laiknokk-pardid.

Tiigivees ujuvatel karpkaladel on hulgaliselt maime. Illu kohviku vastas aedikus jalutavad sini-paabulinnud koos kahe tibuga. Ka lumekakk peidab tiiva all kaht poega, udusulepalli. Lakklambaaedikus kepsutab eelmisel reedel sündinud hiline lakklambatall. Noor hiid-merikotkas aga ei ole veel pesariiulilt alla lennanud.

Kui linnud pääsesid õue, siis sigade katku ja sigade Aafrika katku võimaliku ohu vähendamiseks on siseruumidesse suletud loomaaia vietnami rippkõhtsead. Suve hakul loodusest loomaaeda toodud ja tõenäoliselt paraja obaduse vastu pead saanud händkaku poja üht silma ei õnnestunud päästa ja see tuli esmaspäeval välja opereerida. Eelmisel nädalal pandi magama kalakass Moby, kes oli endal õnnetul kombel pool keelt ära hammustanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles