Pealinna kriisikomisjon võtab sihikule kuumale järgnevad vihmahood

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui Riia ja Vilnius jagavad kuumas vaevlejatele tasuta vett, siis Tallinn vähemalt esialgu sellist plaani teinud ei ole. Küll on aga linnavalitsus homme kella üheks päeval kokku kutsunud Tallinna kriisireguleerimismeeskonna alaüksuste juhid, et arutada, kuidas olla valmis tõenäoliselt kuumale perioodile järgnevateks paduvihmadeks ja tormiks.


Tallinna abilinnapea Taavi Aas sõnas, et tänaseks ei ole linnal plaani hakata kusagil tasuta vett jagama. Kui Riias jagatakse vett sotsiaalabikeskustes, siis Aasa kinnitusel ei jää kindlasti ka meie keskustesse pöördujad abita. «Veeautomaadid on olemas ja vett sealt tuleb,» ütles Aas.

«Samas ma ei usu, et kui kellelgi tänaval kuumas halb hakkab ja ta pöördub mõnda kohvikusse, et siis keegi keelduks talle lonksu vett andmast,» lisas abilinnapea.

Aasa kinnitusel ei ole kuulda olnud, et pealinna kodututel ja teistel abivajajatel oleks kuuma ilmaga muresid juurde tulnud. «Tegelikult on parem, kui vanurid, kes reeglina sotsiaalkeskusi külastavad, kuumaga välja ei lähekski. Meie kraanivesi on täiesti joogikõlbulik ja seda saavad oma kodust kõik.»

Aga kui keegi ennast kuumaga mõnda purskkaevu heidab? «Kui keegi sellise kuumaga purskkaevust vett võtab ja endal kukla peale paneb või pea märjaks kastab, siis see on täitsa loomulik. Ujuma minek avalikus linnaruumis muidugi ei ole aga mõistlik.»

Aas lisas hiljem Raepressi vahendusel, et Vabaduse väljaku ääres asuvasse Jaani kirikusse saavad kõik soovijad päevasel ajal kuumavarju tulla. Samuti leiab kesklinnas kuumavarju ka Vabaduse väljaku alusest tunnelist ning teistestki kirikutest, mis on praeguste ilmadega jahedad kohad.

Delfi andmeil saab vett kõigist Riia kõigist sotsiaalabi keskustest ning päevakeskustest, Vilniuses saab vett üle linna erinevates punktides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles