Vaata, millised on Tallinna kõige ohtlikumad ülekäigurajad!

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal Postimehes kirjeldatud liiklusõnnetus, kus auto alla jäi kunstnik Jüri Arrak, juhtus Narva maanteel Tallinna Ülikooli ees, pealinna ühel kõige ohtlikumal ülekäigurajal.

Möödunud aastal TTÜ Logistikainstituudis kaitstud Reimo Tarkiaineni bakalaureusetöös «Tallinna jalakäijaliikluse ohutuse hindamine» on välja toodud üheksa Tallinna kõige ohtlikumat ülekäigurada, nende seas ka ülalmainitud Tallinna Ülikooli ees olev vöötrada.

Aastatel 2010-2012 juhtus seal viis õnnetust, milles sai vigastada kümme inimest. Möödunud aastal aga sai üks inimene seal surma.

Ohtlikud on ka Endla43/45 Kristiine keskuse juures olev fooridega ülekäigurada, kus aastatel 2010-2012 sai seitsmes õnnetuses vigastada 9 ja surma üks inimene ning Narva maantee-Hobujaama tänava ristmik, kus samal ajavahemikul on viga saanud seitse inimest.

Õnnetusterohke koht on ka Laikmaa tänava fooridega ülekäigurada Tallink Hotelli ees, kus kolme aasta jooksul on viga saanud kolm ja surma üks inimene. Tarkiainen soovitab oma töös sealt foorid üldse eemaldada. «Välisel vaatlusel ilmnes, et antud teelõigul on autoliiklust vähem kui jalakäijaliiklust, seega tuleks jalakäijatele anda eelised teeületuseks. Jalakäijad ületavad teed keelava fooritulega, aga foori eemaldamine ja ülekäiguraja sõidukijuhtidele paremini märgatavaks tegemine võimaldab autojuhtidel märgata jalakäijaid paremini,» kirjutab Tarkiainen.

Ohtlikud ülekäigurajad Tallinnas

Sõle-Kari-Madala-Sitsi tänavate ristmik

Narva mnt. 25 ehk Tallinna Ülikooli ees olev reguleerimata ülekäigurada

Endla tn. 43/45 ehk Statoil Kristiine juures olev reguleeritud ülekäigurada

Laagna tee, Rauna bussipeatuse juures olev ülekäigurada

Ahtri tänava reguleerimata ülekäigurajad

Narva mnt – Hobujaama tn. – A. Laikmaa tn. ristmik

A. Laikmaa tänav ehk Tallink Hotelli ees olev reguleeritud ülekäigurada

Ehitajate tee, Lepistiku peatuse juures olev ülekäigurada

Sõle-Ehte tänavate ristmik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles