Kohvikus Kanala eksperimenteeritakse toiduga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kohvik Kanala

5. augustil avatakse peale ideelist ja füüsilist värskendust kohvik Kanala köök Kultuurikatla Aias.

Kohvik Kanala avab sel suvel köögi uuendustega - uus saab olema kohviku ilme ja köögis valmistatav toit. Kohvikus hakkavad toiduga eksperimenteerima alustavad toiduprojektid, kellele kahenädalaste perioodidega antakse võimalus end laiemale publikule tutvustada. Esimese toiduprojekti CUMA kokkade valmistatud vegetaarne burger paneb ka veendunud karnivoori liha unustama.

Paralleelselt toidu valmistamisega hakkavad kohvikus Kanala toimuma ka erinevad toidualased näitused, loengud, koolitused ja sündmused, mis on iseloomult ühtaegu nii teoreetilist, praktilist kui meelelahutuslikku laadi.

Kohvik Kanala on osa Kultuurikatla toidulaborist. Tegemist on toidukultuuri arendusplatvormiga, mille peamiseks eesmärgiks on pakkuda köögikeskkonda inkubantidele nende toodete arendamiseks või toidualase ettevõtte kontseptsiooni väljatöötamiseks.

Muu hulgas püütakse Toidulaboris vastata küsimustele: Kuidas kohandub meie unikaalne agro-öko-kulinaarne süsteem 21. sajandi väljakutsetega? Milliseid muutusi võime oodata inimeste toiduahelas? Kuidas mõjutab toit meie tervist ja heaolu? Kas toiduga võib mängida? Toidulabori tegevused on mõeldud professionaalidele, harrastajatele ja teadusasutustele, kaasates erinevate projektide kaudu aktiivseid kaasamõtlejaid.

Kultuurikatla Aed, Toidulabor ning katseköök ja kohvik Kanala toimivad ühtse tervikuna aadressil Kalasadama 6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles