Tallinna keskkonnaamet: piiritajad väärivad pesakaste

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile päästeti Õismäel piiritajad, kes fassaadi õhutusavade remondi käigus sinna lõksu jäeti.
Eile päästeti Õismäel piiritajad, kes fassaadi õhutusavade remondi käigus sinna lõksu jäeti. Foto: Toomas Tatar

Seoses juhtumiga Õismäel, kus hoone fassaadi õhutusavade remondi käigus suleti seal pesitsevad piiritajad lõksu surema, paneb Tallinna keskkonnaamet hoonete halduritele ja ehitajatele südamele, et Tallinna elurikkusesse tuleb hoolivamalt suhtuda ning pakkus välja, et lindudele tuleks paigaldada tehispesad.

Ka väiksemate tööde puhul, mida linnavalitsusega ei kooskõlastata, tuleb loodusesse suhtuda austusega. «Iseäranis ehitajad, kes selliseid töid teevad, peaksid lepingute sõlmimisel hoolikamad olema ja objektiga põhjalikumalt tutvuma,» selgitas Tallinna keskkonnaameti juhataja asendaja Relo Ligi. «Sest lõpuks on ikkagi ehitaja see, kes oma käega linnud lõksu sulgeb ja surmale määrab!»

Hoonete õhutusavad ei ole rajatud lindude pesitsemiseks ja parem on, kui linnud seal ei pesitse. Kui linnud on endale seal pesapaiga juba teinud, tuleb õhutusavade katmiseks võrgu või muu materjaliga leida aeg väljaspool lindude pesitsusaega. Piiritajatele sobivaid tehispesi saab täna tellida mitmest netipoest või tahtmise korral ise valmistada. Vajadusel võib nõu küsida Tallinna keskkonnaametist. Tehispesade paigaldamisega sobivatesse kohtadesse saab ära hoida ka selle, et linnud inimesi häiriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles