Jäähalli juhatav Glebova asub end uues ametis tõestama

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova.
Jelena Glebova. Foto: Jaanus Lensment

Reedel avatakse multifunktsionaalne Tondiraba spordikeskuse jäähall, mille juhataja, tippspordist loobunud keskerakondlasest iluuisutaja Jelena Glebova rääkis Postimehele, mida nende asutus pakub ning kuidas ta oma uue ametiga kohanenud on.

Tondiraba jäähall koosneb kolmest harjutusväljakust ja peaareenist. Kahel harjutusväljakul on püsiv jääkate, peaareenil pannakse jää maha üksnes suurvõistluste tarbeks.

Väljakud on sama suured ja vastavad rahvusvahelistele mõõtudele, kuid peaareenil on tribüün palju suurem, mahutades ligi 6000 pealtvaatajat. Kolmas harjutusväljak on loodud jääkeegli treeninguteks ja võistlusteks.

Väljakute seisukorra kohta on Gleboval vaid häid sõnu jagada: «Olin esimene inimene, kes sinna jää peale astus, ja pean ütlema, et see on väga hea kvaliteediga!»

Ta lisab, et tegemist on väga mugava spordikeskusega, kuna ühes hoones asuvad nii harjutusväljakud kui võistlusareen. «Paljudes riikides on see probleem, et trenni teed ühes kohas, aga võistluste ajaks pead mujale reisima,» rääkis korraliku võistluskogemusega Glebova.

Samas pole hall mõeldud vaid jääspordi harrastajatele. «Augustist hakkavad seal trenni tegema hokipoisid, korvpallurid, võrkpallurid, iluvõimlejad,» loetles Glebova. Esimene suurem võistlus uues jäähallis ongi hoopis korvpallis, kui toimub Rahvuste karikas Eesti, Austria ja USA idaranniku koondise vahel.

Järgmisel aastal toimuvad Tondiraba jäähallis aga iluuisutajate juunioride maailmameistrivõistlused, millest Glebova on silmanähtavalt põnevil: «Jaa, kõik mu tuttavad tulevad!» Ilma uue jäähallita ei saaks nii tähtis sündmus Eestis toimuda, kuid Glebova sõnul pole spordikompleksi rajamine siiski sellest ajendatud.

Esinduslik peaareen sobib oma hea heliakustika poolest ka suurejooneliste kontsertide toimumispaigaks. Tondiraba spordikompleksi on aga plaanis laiendada. Vastavalt detailplaneeringule kuuluvad Tondiraba spordikeskuse kompleksi juurde ka siseujula, hostel ja golfiväljak, mida plaanitakse ehitama hakata järgmisel aastal.

Glebova on Tondiraba jäähalli tööd juhatanud ainult kuu aega, seetõttu ei osanud ta veel kindlalt vastata, kas ta on oma määratud ametikoha välja teeninud: «Ma pean ennast tõestama oma tööga, kõigepealt peame aga jäähalli avama. Kõik ettevalmistustööd on sujunud hästi.»

Noor endine tippsportlane tunnistab, et Tondiraba jäähalli juhtimine on küll täiesti erinev sellest, mida ta enne tegi, kuid suur kogemus spordimaailmast tuleb talle igapäevatöös kõvasti kasuks. Ta meenutas, kuidas erakonna esimees Edgar Savisaargi rõhutas, et kui kellelgi on valdkonnas juba suur kogemus olemas, ei ole vaja anda juhataja kohta kellelegi, kes on mees metsast.

«Olen 20 aastat jääspordis olnud, ma tean sellest maailmast nii palju inimesi, mis teeb organiseerimise ja korraldamise lihtsamaks. Mul on kergem tunniplaane koostada, sest ma tean kõiki uisuklubisid, uisukoole, treenereid ja hokimehi,» rääkis Glebova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles