Tallinnas võisteldakse kuivamaakalapüügis

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees.
Kalamees. Foto: Egert Kamenik

Tallinnas Kalevi Keskstaadionil toimub laupäeval, 2. augustil maailma karikavõistluste etapp castingus – pika traditsiooniga kalastusspordivõistluses.

Kavas on spinningu ja lendõnge täpsusheited ja ühekäe kaugusheited. Paremus selgitatakse üksikaladel, viievõistluses ja võistkondlikus arvestuses.

Traditsiooniline suvine Tallinna karikavõistlus peetakse sedapuhku Rahvusvahelise Castinguspordi Föderatsiooni ICSF egiidi all. ICSF peasekretäri dr Josef Dolezali sõnul on tegemist tunnustusega Eestis 2012. aastal korraldatud eeskujulike maailmameistrivõistluste eest.

Kalaspordis tähistab mõiste casting spetsiaalsete raskuste või lendõngeputukate heitmist. Teadaolevalt peeti esimesed lendõnge täpsusheitmise võistlused 1861. aastal USA-s New York Sportsmen`s klubis.

Maailma karikale võisteldakse suve jooksul neljal etapil, lisaks Eestile võisteldakse Austrias, Tsehhis ja Saksamaal. Tallinna etapilt on oodata tugevat taset, sest kaasa teevad kolm 2013. aasta maailmameistrit. Neile pakuvad teiste võistlejate seas konkurentsi Eesti heitjad Ranel Kõmmits ja Dmitri Borovkov, kes on tänavu väga hästi esinenud Skandinaavias peetud võistlustel. 

Võistlused algavad kell 9, pärast täpsusheidete üksikalade finaale, orienteeruvalt kell 13 peetakse maha täpsusheidete võistlus Salmo auhindadele, kus võivad osaleda kõik huvilised.

Orienteeruvalt kell 14 algavad lendõnge ja spinningu ühekäe kaugusheited, kaugusheidete finaalid algavad orienteeruvalt kell 15.

Maailma Karikavõistluste etapi soojendusena peetakse 1. augustil algusega kell 14 Tallinna Hipodroomil lendõnge täpsus- ja kaugusheidete võistlus praktiliste püügivahenditega (flycasting), aladeks on forelliklassi täpsus ja kaugusheited ning meriforelli ja lõheklassi kaugusheited. Mõõtu võtavad Eesti ja Soome parimad heitjad ning huvilistel on võimalik nendel võistlustel osaleda nii võistleja kui pealtvaatajana.

Korraldajate sõnul on võistlused tribüünidelt väga hästi jälgitavad. Võistluspaikade juures on suured tablood ning alasid kommenteeritakse, lisaks on võimalik endalgi kätt proovida samal väljakul, kus võistlevad maailmameistrid. Võistluste läbiviimist toetavad Tallinna Spordi- ja Noorsooamet ning Keskkonnainvesteeringute Keskus, kaasa löövad Eesti Spordiselts Kalev ning Salmo ja Luts OÜ.

Üle-eelmise aasta suve lõpul toimusid Tallinna Hipodroomil 34. castingu maailmameistrivõistlused. Esmakordselt Eestis toimunud maailmameistrivõistlustel osalesid toona 21 riigi kalasportlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles