Õismäel sissemüüritud linnupojad päästetakse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainspektsioon algatas väidetava linnupesade sulgemise juhtumi uurimiseks väärteomenetluse.

«Praegu avatakse Tallinnas Õismäe tee 9 kortermaja tuulutusavasid, et kindlaks teha, kas seal on linnupoegi ja kas neid on võimalik päästa,» teatas inspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul.

Keskkonnainspektsioon sai Tuule sõnul eile teate, et Õismäe tee 9 asuva kortermaja räästaaluses on pääsukeste pesad remonditööde käigus kinni müüritud. «Inspektorid käisid kohapeal ja asusid olukorda täpsustama. Väärteomenetluse läbiviimine ja kõigi asjaolude selgitamine võtab aega. Praegu on kõige olulisem kiiresti kindlaks teha, kas linnupoegi on võimalik päästa, juhul, kui nad tõepoolest tuulutusavadesse lõksu jäid. Majaelanike ütlused pesade olemasolu osas on vastuolulised,» rääkis Tuul.

Meedias levinud videost on tema sõnul näha, et tegu ei olnud mitte pääsukeste vaid piiritajatega, kes võivad ornitoloogide sõnul ilma toiduta pikemat aega vastu pidada.

Täna hommikul telliti kohale tõstuk ja töömehed, kes hakkasid tuulutusavasid lahti tegema. Lisaks keskkonnainspektsiooni inspektoritele on kohapeal keskkonnaameti esindaja Tiit Koit, kes annab pärast esimeste avade avamist hinnangu tööde jätkamise otstarbekuse osas, samuti on eksperdina kohal Thea Perm Tallinna linnuklubist.

«Kui selgub, et tööde käigus müüriti lindude pesad kinni, on tegu looduskaitseseaduse rikkumisega. Lindude tahtlik häirimine, eriti pesitsemise ajal, samuti pesade ja munade hävitamine on keelatud,» ütles Tuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles