Pillak: Tallinna ranitsatoetus tuleb välja maksta korraga kooliaasta alguses

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnne Pillak
Õnne Pillak Foto: Liis Treimann

Tallinna ranitsatoetuse korda tuleb muuta ning maksta peredele 320-eurone toetus korraga enne lapse koolitee algust, kui vältimatud väljaminekud on kõige suuremad, leiab Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Õnne Pillak.

«Ma ei pea õigeks olukorda, kus ranitsatoetus poolitatakse ja osa toetusest makstakse siis, kui kool on läbi ja kulutused juba tehtud,» ütles Pillak.

«Kui eesmärk on peresid toetada lapse koolitee alguses, siis tuleb praegune kord vastavusse viia selle eesmärgiga. Ei ole ju nii, et kooliasju soetades saaks nende eest osaliselt maksta järgmise aasta juunikuus. Lapsevanematel tuleb nende eest maksta kohe, kooliaasta alguses,» arutles Pillak.

Volikogu liikme arvates on loogiline, et linnapoolne toetus 320 eurot makstakse lapsevanematele välja ühes osas siis, kui kooli alguses tehtavad väljaminekud on kõige suuremad. «On aeg praegu kehtiv loogikaviga parandada ja muuta ranitsatoetuse maksmist Tallinnas selliselt, et 320-eurone toetus makstakse korraga välja sügisel, kui laps kooli läheb ja seda enim vajab,» lisas ta.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe arvates võiks vajalikud muudatused volikogus ära teha käesoleva aasta sügisel, et juba järgmisest aastast saaks linna eesmärgid ja teod olla vastavuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles