Fotod ja video: vaata, kuidas Savisaar Lasnamäel tänavat avas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avas täna keskpäevases kuumuses Lasnamäel Kiviriku täna äsa valminud 160meetrise lõigu, kohalviibijatele pakuti teed ja pirukaid.

Juba tükk aega enne keskpäeva on tänavale üles seatud kõlarid, kust kostab newagelikku muusikat. Tänavanurgal aga seisab telk, mille varjus on lauad teetermosed ja pirukakastid. Telgil on millegipärast kiri «Batuudid».

Ristmikule on kogunenud ajakirjanikud, linnaametnikud ja mõned pensionieas prouad. Savisaar saabub peaaegu õigeks ajaks ja ilma kaaskonnata. Tavaliselt on tal igal pool mitu nõunikku kaasas, seekord astub linapea üksi autost välja.

Lasnamäe linnaosavalitsuse vanema asetäitja Jaanus Riibe lühikese tervitussõnavõtu ajal streigib mikrofon paar korda. Aga kui rääkima hakkab Savisaar, lõpetab elektroonika igasuguse töötamise. Savisaarele ulatatakse teine mikrofon, aga pärast paari lauset toob seegi kuuldavale imeliku pinina. «Kuulge, lülitame selle välja!» ütleb linnapea mikrofoni käest andes ning räägib ilma võimenduseta. Räägib sellest, kuidas tänavalõigu avamine on mitut moodi tähenduslik. «See on tee kiriku juurde, see on otseühendus Narva maantee ja Loopealse asumi vahel,» räägib linnapea.

«Haljasalale istutati 196 puud ja 845 põõsast, korrastati varem arendajate poolt piirkonna  elamute ehitamise käigus ehitatud sademeveekanalisatsioon ja tänavavalgustus ning Kiviriku ja Meeliku tänavaga piirnevatele aladele rajati 137 uut parkimiskohta.»

Tööde käigus rajati 3300 ruutmeetrit sõidu-  ja 1340 ruutmeetrit kõnniteed, paigaldati liiklusmärgid ning haljastati teega piirnev ligi 9000 ruutmeetri suurune maa-ala. Töid teostas Lemminkäinen Eesti AS ning tööde maksumuseks kujunes 292000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles