Vitsut: Onksion jagas infot sotsiaaldemokraatide tegemistest innukalt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut.
Toomas Vitsut. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtus täna jätkunud protsessil keskerakondlaste Priit Toobali ja Lauri Laasi ning Ivor Oksioni kriminaalasjas astus tunnistajapinki Tallinna linnavolikogu esimees, keskerakondlane Toomas Vitsut, kelle kinnitusel informeeris kunagine linnavolikogu nõunik Onksion teda sotsiaaldemokraatide fraktsiooni tegemistest omal initsiatiivil.

«Härra Onksion vaatas, millal mul on vaba hetk ja astus läbi ning rääkis päris põhjalikult, mida SDE fraktsioonis tehakse ja see info pidas paika, Onksion oli avameelne, üksikasjalik ja innukas,» märkis Vitsut.

Vitsuti sõnul tõi Onksion talle mõnikord ka mingeid pabereid oma sõnade kinnituseks, kuid ta polevat neid lugenud, vaid saatnud kohe paberihunti. Vitsuti kinnitusel pole tal andmeid, et Onksion oleks sotside tegemistest infot andes tegutsenud Toobali või Laasi mahitusel, vahendas ERRi uudisteportaal.

Riigiprokuratuur esitas aprilli alguses Toobalile ja Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ehk selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevaid e-kirju. Meilikontole sisenemise ning e-kirjadega tutvumise ja nende edastamise tõttu on samas kriminaalasjas süüdistatav ka Onksion.

Samuti esitas prokuratuur Toobalile süüdistuse dokumendi võltsimises. Süüdistuse järgi võltsis ta viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad kokku 11 030,28 euro ulatuses sularahaannetusi, mida tegelikult ei tehtud. Lisaks on Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusega seoses süüdistatav juriidilise isikuna Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles