TTÜs algab 11. augustil täiendav vastuvõtt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Marina Puškar

11. augustil algab Tallinna Tehnikaülikoolis täiendav vastuvõtt erialadele, kus pärast põhivastuvõttu on veel vabu õppekohti.

Täiendav vastuvõtt toimub nii bakalaureuse-, inseneri-, rakenduskõrgharidusõppe kui magistriõppe erialadele, erialade täpne nimekiri avalikustatakse 4. augustil ning dokumente saab esitada kolm päeva, 11.-13. augustini.

«Oleme täiendavat vastuvõttu teinud ka varasematel aastatel, viimati eelmise aasta suvel. Täiendav vastuvõtt annab võimaluse neile noortele, kes soovivad parandada oma riigieksami tulemust või kes on oma edasiõppimise otsuse langetamisel põhivastuvõtust maha jäänud, kuid kelle huvi õpinguid jätkata on siiski püsiv ja tõsine,» märkis TTÜ õppeprorektor, akadeemik Jakob Kübarsepp.

«Täiendava vastuvõtu fookuses on vähem populaarsed, aga riiklikult olulised, tööturul väga nõutavad tehnika, tootmise ja tehnoloogia valdkonna või sellega piirnevad erialad,» kinnitas Kübarsepp.

Täiendaval vastuvõtul on tudengikandidaatidel võimalik parandada oma riigieksamite tulemusi – TTÜ korraldab kõigile soovijatele matemaatika ning eesti keele sisseastumiskatsed. Kui kandidaat ei soovi sisseastumiskatseid teha, siis läheb täiendaval vastuvõtul konkureerimisel arvesse laia matemaatika (või enne 2014. aastat sooritatud matemaatika riigieksami) ja eesti keele/eesti keel teise keelena riigieksamite tulemus. Mõlemad kandideerimisel arvesse minevad riigieksamid peavad olema sooritatud vähemalt 50 punktile. Lisaks toimub mõnel erialal ka vestlus või test.

Täiendaval vastuvõtul saavad kandideerida inimesed, kes ei ole põhivastuvõtul oma TTÜsse õppima tulekut kinnitanud või kes ei olnud põhivastuvõtul edukad ning soovivad nüüd täiendavat võimalust. Lisaks on võimalus avaldus esitada ka neil, kes ei kasutanud põhivastuvõtul võimalust sooritada sisseastumiskatseid laias matemaatikas ja/või eesti keeles, kuid soovivad oma riigieksamite tulemust parandada.

Tallinna Tehnikaülikooli põhivastuvõtu ajal esitati sel aastal ligi 10 000 sisseastumisavaldust. Bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse esitati 5 635 avaldust, magistriõppesse 2 608 avaldust ja doktoriõppesse 118 avaldust. Välistudengite vastuvõtt on toonud enam kui 1700 avaldust, välistudengite vastuvõtt lõpeb 21. augustil.

2013. aastal esitati TTÜsse 10 505 sisseastumisavaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles