Ukraina konflikt mõjutab Tallinna trammitee remonti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammitee remont Pärnu maanteel. Videokaader.
Trammitee remont Pärnu maanteel. Videokaader. Foto: Mihkel Maripuu

Ärevad sündmused Ukrainas mõjutavad veidi ka Tallinna trammitee rekonstrueerimist, sest osa selleks vajalikke detaile on tellitud Rumeeniast.

«Osa trammitee detaile tarnitakse meile Rumeeniast ja meie sealne koostööpartner keeldub neid veokitel läbi Ukraina transportimast. Seetõttu sõidavad veokid ümber Ukraina ja selle tõttu võivad meil tekkida mõningad tarneraskused. Aga loodame, et nad jõuavad siiski õigeaegselt kohale,» rääkis Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimees Enno Tamm.

Ta lisas, et käimasolev trammitee rekonstrueerimine on äärmiselt rahvusvaheline projekt. «Trammid tarnib meile Hispaania CO2 kvoodi müügist saadud rahaliste vahendite eest. Rööbastee erinevad osised tulevad Austriast, Rumeeniast, Lätist, Peterburist ja töömaal võib üha rohkem kohata spetsialiste Tšehhist. Neile lisanduvad meie oma asjatundjad,» lausus Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles