Pahatar (Maleficent)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahatar (Maleficent)
Pahatar (Maleficent) Foto: Kultuurikava.ee

Linateos, mis toob meieni Disney filmistuudio ühe värvikama ja kuulsaima kurikaela taustaloo. Selleks kurikaelaks on haldjas, kes pani igavese une needuse printsessile, keda kogu maailm teab kui Okasroosikest. Mis aga teda selleks üldse ajendas?



Paha haldjas polnud siia ilma pahana sündinud. Vastupidi - ta kasvas üles rahumeelses metsakuningriigis imekauni, suuremeelse haldjana, kuni ühel mitte väga ilusal päeval inimeste armee ootamatu kallaletung tema kodukandis valitseva rahu ja harmoonia kõikuma lõi. Haldjast saab oma kodukandi kõige raevukam kaitsja, kuid lõpuks langeb ta armutu reetmise ohvriks. See on tegu, mis hakkab tema seni puhast südant ajapikku kivikõvaks muutma. Vandudes halastamatut kättemaksu, algab tema eepilistes mõõtmetes vastasseis inimeste riigi kuningaga ning ta võtab sihikule kuninga vastsündinud tütre, printsess Aurora...



Jälgides aga kõrvalt Aurora kasvamist, mõistab aga haldjas, et väikeses tüdrukus on peidus see, mis vajalik kunagise rahu taastamiseks.



Nimiosas Angelina Jolie, teistes osades Elle Fanning, Angelina Jolie, Juno Temple, Sharlto Copley, Miranda Richardson, Peter Capaldi, Sam Riley ja paljud teised Lavastajaks on kahekordne Oscari-võitja, kunstnik ja eriefektimeister Robert Stromberg ("Avatar", "Alice Imedemaal").

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles