«Pargi ja reisi» kasutaja saab peatselt Tallinna ühissõidukites tasuta sõita

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähitulevikus saavad ka mittetallinlased ühissõidukis tasuta sõita, kui nad oma auto "Pargi ja reisi" parklasse jätavad.
Lähitulevikus saavad ka mittetallinlased ühissõidukis tasuta sõita, kui nad oma auto "Pargi ja reisi" parklasse jätavad. Foto: Toomas Huik

Tallinna «Pargi ja reisi» parklatesse paigaldatakse tõkkepuude süsteem, mis võimaldab autojuhtidel, kes ei ole Tallinna elanikud aga kasutavad «Pargi ja reisi» parklateenust ühistranspordis tasuta sõita.

«Süsteem on kavandatud nii, et juht avab isikustatud «rohelise kaardiga» parkla tõkkepuu. Peale auto parkimist valideerib juht oma sõidu ühissõidukis ja juhul, kui ta samal transpordipäeval parklast välja sõidab, ei võeta tema ühiskaardilt sõidutasu,» selgitas abilinnapea Taavi Aas.

«Transpordipäev on ajavahemik, mis algab hommikul kell 04.00 ja kestab 24 tundi. Auto väljasõidul «Pargi ja reisi» parklast avaneb tõkkepuu rohelise kaardiga ja ühissõidukis tasuta sõidu õigus katkestatakse kuni järgmise parkimiseni «Pargi ja reisi» parklas,» lisas abilinnapea.

Juht peab teenuse kasutamiseks omama isikustatud ühiskaarti, kuhu on peale laetud vähemalt ühe ühissõiduki päevapileti maksumus. Sõidusoodustus kehtib ainult isikule, kelle isikustatud ühiskaardiga parkla tõkkepuu avatakse. Kui juht pargib oma sõiduki mitmeks ööpäevaks «Pargi ja reisi» parklasse, arvestatakse tema ühiskaardilt maha ühissõiduki päevapileti tasu.

Tallinna Transpordiamet kuulutas välja riigihanke nelja «Pargi ja reisi» parklasse elektrisüsteemi ehitamiseks ja tõkkepuude paigaldamiseks. Hange puudutab Kalevi, Pirita, Oru hotelli ning Õismäe «Pargi ja reisi» parklaid. Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 40 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles