Kuumus ajab nastikud ja rästikud supelrandadesse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rästik.
Rästik. Foto: Reimo Ränk

Paljusid suuremaid randu turvava firma G4S andmetel tükib tänavu erakordselt palju madusid ujumiskohtadesse.

Tallinnas näib roomajate lemmikpaigaks olevat Harku järv, kus sel nädalavahetusel nähti nii rannaliival kui vees liikumas kaheksat madu. Juulis on seal rannavalvele märku antud 15 maost, kellest enamik on olnud nastikud.

Teada on ka üks maohammustuse juhtum, mis leidis aset eile. Nimelt salvas rästik rannaliival seitsmeaastast tüdrukut. Laps toimetati haiglasse ja rannavalvurid püüdsid mao kinni.

«Varem ei ole randades madusid sel määral nähtud,» tõdes G4Si infojuht Katrin Paas. Madudega seoses teadis ta meenutada vaid mõne aasta tagust juhtumit Pärnus, kus siug lapsevankri alla varju roomas. Toona pääsesid asjaosalised ehmatusega.

G4S soovitab kõigil Harku järve ranna külastajatel olla ettevaatlik ja teavitada madude leidmisest viivitamatult rannavalvet. Lastel palutakse tavapärasest rohkem silma peal hoida. Kindlasti ei soovita rannavalve roomajaid torkida, puudutada või ärritada, olgu siis tegu mürgiste rästikute või suhteliselt ohutute nastikutega.

Rannavalve püüab võimaluse korral mao kinni ja toimetab kaugemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles