Eksperdid toetavad ASi Tallinna Vesi teenuslepingut

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna halduskohus.
Tallinna halduskohus. Foto: Peeter Langovits

30. juunil laekusid Tallinna Halduskohtule kahe sõltumatu eksperdi arvamused ASi Tallinna Vesi ja konkurentsiameti vahelise tariifivaidluse osas.

Ühe eksperdi valis välja konkurentsiamet ja teise AS Tallinna Vesi. Kumbki ekspert sai kohtult vajalikud juhised ning edastas kohtule oma sõltumatu ekspertarvamuse.

Mõlemas ekspertarvamuses väljendatakse seisukohta, et teenuslepingu tariifimetoodika on rahvusvaheliselt tunnustatud ja kooskõlas erastamise ajal kehtinud ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniseaduse redaktsiooniga.

Ekspertarvamused toetavad ASi Tallinna Vesi argumente, mida on varem kasutatud, et vaidlustada konkurentsiameti keeldumist kooskõlastada ettevõtte veeteenuse hindu. Samuti lükatakse ümber konkurentsiameti seisukoht, et teenuslepingus toodud tariifimehanism on seadusevastane, ja nende varasem nõudmine, et AS Tallinna Vesi langetaks kehtivaid tariife.

AS Tallinna Vesi loodab, et ekspertarvamused aitavad ettevõtte poolt alates 2011. aastast konkurentsiameti vastu esitatud kaebuste osas kiiremini lahenduseni jõuda. Kaebused on esitatud põhjusel, et konkurentsiamet keeldus rakendamast teenuslepingus sätestatud tariifide määramise metoodikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles