Algavad Tallinna Kiirabi peahoone renoveerimistööd

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Kiirabi sõlmis eile lepingu firmaga E&G OÜ kiirabi peahoone renoveerimistööde läbiviimiseks, mille käigus valmib ka juurdeehitus.

Lepingu kohaselt ehitatakse Tallinna Kiirabi peahoonele Retke teel juurde koolituskeskus üldpinnaga 816 ruutmeetrit ja renoveeritakse olemasoleva hoone töö ja olmeruumid kokku 1120 ruutmeetri ulatuses,» rääkis Tallinna Kiirabi juht Raul Adlas.

Tööd tehakse kiirabi tegevust segamata etapiviisiliselt ja  tööde valmimise tähtaeg on  märtsis 2015. Ehituse kogumaksumus koos käibemaksuga on 1 329 400 eurot, millest on  miljoni eraldanud Tallinna linnavalitsus.

Kiirabi peahoone on valminud 1976. aastal tüüpprojekti alusel kiirabijaamana  ega vasta  enam nüüdsetele vajadustele.

Tallinna Kiirabi on kõige suurema patsientuuri ja töökoormusega kiirabiettevõte riigis – teenindatakse ca 500 000 Tallinna ja selle lähiümbruse elanikku ja külalist. Keskmiselt iga seitsme  minuti järel ööpäevaringselt saab kiirabi uue väljakutse.

Kiirabibrigaadid asuvad üle kogu piirkonna kokku kaheksas erinevas tugikeskuses.

Käesoleval,  2014. aastal on iga päev valves 20 kiirabibrigaadi, järgmisest aastast vastavalt riigi Terviseameti tellimusele tõuseb kiirabibrigaadide arv 24-ni.

Kokku töötab  Tallinna Kiirabis ligikaudu 450 arsti, õde, kiirabitehnikut ja tehnilist töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles