Mupo: avalik kord on politsei rida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mm-i finaal Vabaduse väljakul
Mm-i finaal Vabaduse väljakul Foto: Peeter Langovits

Tallinna munitsipaalpolitseiameti kinnitusel on otsene avaliku korra tagamine politsei ülesanne, kuid igaks juhuks saadeti eile õhtul Vabaduse väljakule jalgpalli MM-i finaalmängu ühisvaatamist jälgima üks ekipaaž ka omalt poolt.

«See oli kogu aeg kontaktis keskusega, et kui olukord oleks nõudnud, oleks abijõud välja kutsutud,» sõnas mupo pressiesindaja Monika Lestberg.

«Munitsipaalpolitsei ametnikud seal protokolle ei koostanud, kuna kohal oli politsei patrullauto. Mupo jälgis üldist avalikku korda ja suuremaid rikkumisi ei tuvastanud,» kinnitas pressiesindaja. Tema sõnul alustati kohe pärast inimeste lahkumist väljaku puhastamisega.

Ürituse korraldamise suhtes ametil pretensioone pole. «Tegemist ei olnud organiseeritud avaliku üritusega selle klassikalises mõttes, kuhu oleks rahvast otseselt kutsutud. Linn pakkus võimalust jalgpalliülekannete jälgimiseks 2. juulist kuni 11. juulini. Vabaduse väljakul saavad inimesed viibida alati, nii nagu ka linnatänavatel,» märkis ta.

Samas tõdes ta, et edaspidi tuleb vahejuhtumite vältimiseks sellistel üritustel avaliku korra tõhusamale tagamisele mõelda. «Selline kogemus (ekraanilt teleülekande jälgimine suurearvulise rahvaga) oli esmakordne.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles