Lauri Ausile pühendatud rattavõistlus ootab ka mudilasi sõitma

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima GP.
Maxima GP. Foto: Kristian Randver

Sel pühapäeval on kõik suured ja väikesed rattaspordi sõbrad oodatud Piritale, et veeta üheskoos meeleolukas ja aktiivne perepäev ning elada kaasa tippsportlastele. Üheteistkümnendat korda sõidetakse tipprattur Lauri Ausi mälestuseks.

Erinevalt varasematest aastatest, mil rattavõistluse süda on paiknenud Pirita kloostri ees, on tänavu võistluskeskus koos kõigi lisaatraktsioonide ja ajaveetmisvõimalustega toodud Pirita Velotrekile. Velotreki staadionil on kogu päeva vältel lastele avatud batuudid ja meelelahutuslik programm. Rahva panevad tantsima aeroobikakuningannad Kaisa Edenberg ja Katrin Väli.

Võistluskeskus ja kohapealne registreerimine avatakse kell 9.00 ning avastart antakse Velotreki ees kell 11.30. Kokku võisteldakse neljas kategoorias: Tillusõit (200 m), Peresõit (6,5 km), Rahvasõit (51 km) ning Põhisõit (126 km), kus osalevad vaid litsentsiga ratturid. Kindlasti leiab igaüks endale jõukohase distantsi.

Vahetult enne tippsportlaste starti on rajale oodatud pere pesamunad. Selleks on võistlusrajal organiseeritud kell 13.40 algav Tillusõit, kus alles rattasõiduga sinasõprust tegevad lapsed saavad pealtvaatajate ja vanemate toetusel läbida 200-meetrise teekonna, finišeerides täpselt Pirita Velotreki ees Eesti ja lähiriikide parimate ratturite silme all.

Pealtvaatajatel on võimalus näha, kuidas Eesti ja naaberriikide parimad ratturid teineteiselt mõõtu võtavad kell 14.00 algaval 126 kilomeetrisel põhisõidul. «Pirita-Kloostrimetsa ringrada läbitakse 21 korral, mis tähendab seda, et liidritegrupp vuhiseb Velotreki eest läbi u iga 6-7 minuti järel. Igal kohaletulnul avaneb seeläbi võimalus näha oma silmaga lähedalt seda, kuivõrd kiire on tegelikult maanteerattasõit,» märkis Randver. Võistlejad peaksid finišis olema orienteeruvalt kella 16.55 ajal.

Peakorraldaja tuletab rattasõpradele meelde, et võistlusele tulles peab igaühel kiiver peas olema.

Rohkem infot ja registreerida saab ürituse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles