Finaal Vabaduse väljakul: vile, sõim ja lendavad pudelid

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Vabaduse väljaku ekraanil jalgpallietenduse põnevamatel hetkedel katkenud pilt teenis suure vilekoori, sõimu linnavalitsuse aadressil ning ekraani suunas lennanud pudelid ja purgid.


Jalgpalli MMi finaali Tallinnas Vabaduse väljakul vaadanud fotograaf Jelena Rudi kirjeldas, et kohe kui pilt katkes, algas vilekoor ja ekraani suunas lendasid mõned purgid ja pudelid. «Kuigi rahvas, kes seal eespool istus, jooksis kohe laiali, nägin vähemalt ühte inimest, kes oli visatud pudeliga vastu pead saanud,» ütles Rudi.

Kas mõni pudel ka vastu ekraani lendas, seda Rudi ei märganud. «Rahvas oli aga maru vihane. Osad jooksid kohe otsima kohta, kus matš lõpuni vaadata, teised tormasid minema, kuna seal ees oli lendavate pudelite pärast tõesti ohtlik.»

Rudi lisas, et kaklusi platsil ei olnud, kuid plats oli pärast mängu väga prügine.

«Esmased kommentaarid koha peal olid ikka sel teemal, et linnavalitsus on süüdi, kuna tegi lepingu telepildi näitamiseks südaööni,» rääkis Rudi.

Politseinikke oli kohapeal samuti näha, kuid nemad seisid Rudi kinnitusel Wabaduse kohviku (endise kohvik Moskva) ees. «Aga allpool, kus oli stiihiline möll, seal ei olnud kedagi näha,» märkis ta.

«Muidu oli seal vaadata aga super, lärm oli päris kõva. Kuigi mõned olid ka purjus, siis see ei seganud.»

Tallinna kiirabist öeldi Postimees.ee’le, et neil eile õhtul väljakutseid Vabaduse väljakule ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles