Vutifinaali otsustavatel hetkedel kadus pilt Vabaduse väljaku ekraanilt

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Vabaduse väljakult, kui pilt veel alles oli.
Hetk Vabaduse väljakult, kui pilt veel alles oli. Foto: Peeter Langovits

Eile õhtul pisut enne südaööd kadus telepilt Vabaduse väljaku ekraanilt, kus platsitäis jalgpalihuvilisi elas kaasa maailmameistrivõistluse finaalmängu otsustavatele hetkedele.


Raepressi teatel toob Vabaduse väljaku  ekraanile lepingute järgi oma seadmete ja võrkude kaudu pildi Elion, kelle tehnika ilmselt suure koormuse tõttu jalgpalli MM-i finaali otsustavatel hetkedel üles ütles, mistõttu jalgpalli MM-i ülekanne veidi enne südaööd ekraanilt katkes.

Linnakantselei avalike suhete teenistuse ja IT teenistuse spetsialistidel, kes vabaduse väljaku ekraani pildi eest vastutavad, ei olnud võimalik iseseisvalt tekkinud olukorda lahendada, kui Elioni digiboksist enam signaali ei tulnud ja internetiühendus katkes. Ka Elionist kinnitati Raepressi kinnitusel, et internetiühenduse katkemisel oli probleem  nendepoolne.

Juhtunu põhjuste lõplikuks väljaselgitamiseks saadeti Elionile järelepärimise, et saada selgust, mis  põhjustas Tallinna Linnakantselei nimel oleva, Vabaduse väljaku alusesse tehnilisse ruumi paigaldatud IPTV lahenduse töö katkestuse, pühapäeval 11. juulil 2010 enne südaööd.

Linnakantselei teatas, et vabandab jalgpallisõprade ees, kes pidid pettuma pildi kadumise pärast otsustavatel hetkedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles