Tallinna linnaplaneerimise ametit tunnustati rahvusvahelise eriauhinnaga

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ESRI auhind.
ESRI auhind. Foto: Tallinna Linnaplaneerimise Amet

Maailma juhtiv geoinfosüsteemide tarkvara tootja Environmental Systems Research Institute Inc (ESRI) tunnustas Tallinna linnaplaneerimise ametit kui organisatsiooni, mis on geoinfosüsteemi tarkvara kasutuselevõtuga andnud olulise panuse nii oma organisatsiooni kui kogukonna arengusse.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgensteini sõnul näitab selline tunnustus selgelt, et amet on oma töös erinevaid uuenduslikke meetodeid ning tehnoloogiaid kasutusele võttes õigel teel.

«Tahame Eestis olla oma valdkonnas innovaatilisi rakendusi kasutades ja neid ise tootes eeskujuks teistele omavalitsustele ning erasektori planeerijatele. Saadud autasu kinnitab, et oleme arvestataval tasemel ka rahvusvahelises mõõtmes ning ameti aluskaardi- ja teiste digiteenuste kvaliteedi üle võime kindlasti uhked olla,» ütles Hallik-Jürgenstein.

Linnaplaneerimise amet on Tallinnas mitmeid aastaid tegelenud infosüsteemide loomise ja tarkavara arendustega, et muuta linnaplaneerimise protsess lihtsamaks, visuaalselt läbipaistvamaks ning arusaadavamaks.

Juhtiv geoinfosüsteemide (GIS) tarkvara tootja ESRI  korraldab igal aastal ülemaailmse konverentsi oma tarkvara kasutajatele. Sel aastal toimus konverents Californias San Diegos. SAG (Special Achivement in GIS) auhinda on välja antud silmapaistvate ESRI tehnoloogial põhinevate tegevuste eest ligi kümmekond aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles