Tallinna transpordiamet: me ei näe kõiki ummikuid ette

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee rekonstrueerimine.
Pärnu maantee rekonstrueerimine. Foto: Tairo Lutter

Tallinncity küsis Tallinna transpordiametilt, kuidas Pärnu maantee trammitee rekonstrueerimine mõjutab ühistransporti.

Tallinna transpordiameti liinitöö peaspetsialist Raul Rannaveer rääkis, et paratamatult ei püsi bussid graafikus, kui ummikuid esineb. Tema sõnul on suvine sõidugraafik tehtud ummikuid arvesse võttes, kuid igat ummikut ei ole lihtsalt võimalik ette näha. Samuti teeb töö raskeks asjaolu, et eri nädalapäevadel on hoopis erinev liiklussituatsioon. «Me ei oska ette arvestada, mis päeval on kui pikad ummikud. Näiteks Pärnu maantee viaduktil olid eile tohutud ummikud, täna jälle ei olnud. Millest see tingitud on, ma ei tea,» kommenteeris Rannaveer olukorda.

Liinitöö peaspetsialisti sõnul on Pärnu maantee lõigul sõitvatele bussidele planeeritud pikemat sõiduaega. «Samas ei saa liiga pikka sõiduaega ka anda, sest kui ole ummikut, siis inimesed nurisevad, miks need bussid venivad. See on selline nokk kinni-saba lahti teema,» ütles Rannaveer ja lisas, et antud olukorraga tuleb arvestada ja see periood lihtsalt üle elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles