Ja nii see läheb (And So it Goes)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimasel ajal särab Michael Douglas üha sagedamini komöödiarollides, mängides sarmikaid eakaid mehi. Sel korral mängib Douglas 70-aastast härrat, kelle arvates on ta elus juba kõik ära näinud ning miski ei suuda kõigutada ta stabiilset (kalki ja enesekeskset) ellusuhtumist. Paraku võib isiklik elu ka vanas eas inimesele üllatusi pakkuda.



«Ja nii see läheb» on heast huumorist tulvil film, kus ehedad tegelaskujud võluvad oma südamlikkuse ja veidrusega. Film jutustab paadunud egoistist Orenist (Michael Douglas), kes elab vaid enda jaoks. Kuid ühel hetkel muutub kõik. Eikusagilt ilmub välja Oreni poeg, kes jätab ta hoolde oma tütre, kelle olemasolust polnud vanahärral aimugi. Et mitte ootamatu vanaisarolliga plindrisse jääda, palub Oren abi oma naabrilt Leah’lt (Diane Keaton). Peagi selgub, et ka naisel on omapärane ellusuhtumine ja ta ei kavatse leppida Oreni jõleda loomuga. Lõpuks peab üks neist siiski järele andma ja muutuma.



Lavastaja Rob Reiner on filmisõpradele tuttav komöödiate «Viimaste soovide nimekiri» ja «Jutud käivad» järgi. Rob Reiner teeb endiselt seda, mis tal kõige paremini välja kukub – näitab meile kõigile, et eakate inimeste elu pole põrmugi igav. Talle omaselt tekitab lavastaja süžeeliinis justkui lainetuse, kus sarkastilised pilked asenduvad väärt naljadega, siis aga demonstreerib elu tundelisemat poolt, mis võib äkitselt asenduda küpse ja väärika huumoriga. Nii Douglas kui ka Keaton sobituvad ideaalselt sellise muutliku süžeega ning mängivad selle tõetruult välja.



Romantiline komöödia «Ja nii see läheb» on suvekomöödia igas vanuses kinovaatajale. Küpses eas inimesed saavad kinnitust, et elumuutus võib inimest tabada ka siis, kui seda kõige vähem ootad. Noored saavad aga veenduda, et ka eakatel võib olla püssirohtu salvedes veel küllaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles