Tallinnas Pikakari rannas avastati õlireostus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Tallinnas Pikakari rannas avastati pühapäeval vees õlireostus, mis asub teisel pool Katariina kaid ja puhkajaid otseselt ei häiri.

«Reostus avastati pühapäeval kella 11 ajal. Politsei on ala lintidega piiranud. Õnneks on tegemist küllalt väikse õlilaiguga teisel pool kaid, kus see puhkajaid otseselt ei sega,» rääkis G4S rannavalve infojuht Katrin Paas BNS-ile.

Katariina kai juures avastati õlireostus ka tänavu juunis, siis ei õnnestunud päästeameti spetsialistidel selle allikat kindlaks teha.

Üldiselt on nädalavahetus Tallinna randades möödunud Paasi sõnul küllalt rahulikult ja külastatavusrekordeid ei püstitatud.

Pirital registreeriti nädalavahetuse jooksul 65 avaliku korra rikkumist. Kiirabi tuli välja kutsuda ühele minestanud naisterahvale.

Stroomi rannas olid avaliku korra rikkumised Paasi sõnul seotud peamiselt poide taha ujumisega ning joobes seltskondadega. Värvikama seigana tuli rannavalvuritel pühapäeval kutsuda politsei randa magama jäänud raskes joobes alasti naisterahvale, kelle politsei kainenema viis.

Kakumäe rannas registreeriti nädalavahetusel kümme avaliku korra rikkumist. Kiirabi andis esmaabi noorukile, kes vigastas võrkpalli mängides hüppeliigest.

Harku järve rannas valmistavad puhkajatele ja rannavalvuritele meelehärmi nastikud, keda on rannavalvuritel nädalavahetusel tulnud kuuel korral peletamas käia. Avaliku korra rikkumisi registreeriti Harku rannas nädalavahetusel kolm.

Tallinna mererandades jäi veetemperatuur pühapäeval 22 kraadi juurde. Vaid Harku järve rannas mõõdeti veesoojuseks 26 kraadi.

G4S rannavalve andmetel oli Pirita rannas pühapäeva pärastlõunal 5500 inimest, Stroomi rannas 1250, Kakumäe rannas 2000, Pikakari rannas 500 ja Harku järve rannas 400 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles