Fotod ja video: Eesti sõudekuulsus päästeti merest kopteriga

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna merepäevade külalised said täna Vanasadama kruiisialal näha suurt merepäästeshowd, mille käigus päästeti merest hulk Eesti sõudesportlasi.

Sõudjaid tulid päästma pinnaltpäästjad koos veepäästekoertega ning viimasena vette jäänud Allar Raja toodi veest välja päästekopteriga.

Pärastlõunal kruiisiala lähedal «etendunud» puksiiride tants kasvas sujuvalt üle merepäästeetenduseks, kui puksiirilt Vega kolm inimest vette «kukkusid». Veidi hiljem selgus, et ohvreid etendasid Allar Raja, Kaspar Taimsoo ja teised Eesti sõudjad, kes näitavad oma võimeid ka tänasel sõudevõistlusel.

Üksteise järel päästeti mehed veest ära ning selleks, et kõik päästeviisid ikka publikule ära näidatud saaksid, pidid nad kõik veel paar korda uuesti merre hüppama. Kõige pikema supluse tegi Allar Raja, kes pidi vees hulpides ja vaikselt avamere poole triivides päästekopterit ootama.

Oodata tuli ligi 20 minutit, aga siis toodi Raja kiiresti veest välja. Pärast paari auringi maandus kopter kruiisikaile ning kõik soovijad said seda lähemalt uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles