Tallinna merepäevadel on täna öölaulupidu ja valgusshow

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna merepäevad.
Tallinna merepäevad. Foto: Martin Ilustrumm

Täna õhtul on Lennusadama laval öölaulupidu, millele järgnevad valgusshow ja ilutulesti merel.

Laulupeol laulavad koos rahvaga Kukerpillid, Nele-Liis Vaiksoo, Uku Suviste, Artjom Savitski, Triin Niitoja, Carl-Philip Madis ja Elisa Kolk.

Pärast seda korraldab Ajalooliste Laevade Selts sealsamas kõrval laeva valgusshow koos ilutulestikuga. «Me teeme selles väikeses merebasseinis mis piirneb ühelt poolt Lennusadamaga ja teiselt poolt Patarei vangla ja linnahalliga, laupäeva õhtul kell pool üksteist laeva valgusshow, kus valguskunstnik Meelis Lusmägi valgustab laeva purjesid erineva valgusmänguga. Show lõpeb suure ilutulestikuga, mis lastakse üles linnahalli eest vana lainemurdja pealt,» rääkis Ajalooliste Laevade Seltsi juht Herkki Haldre.

«Kogu sellel asjal on ka helitaust. Ja kuna kogu see ala on nii suur, et igale poole pole võimalik kõlareid panna, siis show ja ilutulestiku helitaust tuleb Kuku-raadiost. Nii et inimesed, kes tulevad vaatama, võtavad oma nutitelefonid ja otsivad üles selle äpi, millega Kukut saab kuulata või siis võtavad vanamoelisel viisil kaasa raadioaparaadid ja kuulavad sündmuse heli sealt,» õpetas Haldre.

Ainus õnnetus on tema sõnul see, et õhtud ja ööd on valgusshow jaoks liiga valged, nii et korraldajad loodavad pilves ilma. «See on esmakordne asi ja ma loodan, et see tuleb hästi välja. Niisugustele suurtele sündmustele kahjuks peaproovi teha ei saa. Nii lõppes eelmise aasta merelahing väikese puändiga, kus need, kes olid head, sõitsid laevaga madalikule ja halvad läksid siis häid päästma. See võib-olla oligi väga ilus lõpp sellele asjale. Vaatame, kuidas sel aastal välja tuleb,» ütles Haldre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles