Ettevõtlikud noored avasid Kakumäe rannas kohviku

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljud noored käivad suvel palgatööl või otsustavad üldse pika puhkuse kasuks. Kolm ettevõtlikku Tallinna noormeest otsustasid aga sellel suvel endale hoopis ise tööd pakkuda. Mõeldud-tehtud!

«Meie idee alguses polnudki avada oma kohvik, vaid pigem leida väljund, mis oleks palgatööst erinev,» rääkis Georg Vooglaid (18), kuidas nad koos Stenver Suurküti (19) ja Markus Milderiga (19) ettevõtlusega seotud mõtteid hakkasid mõlgutama. Juba varsti leiti internetist kuulutus, mis pakkus rendile Kakumäe rannas asuvat putkat, mida renditakse kuni suve lõpuni. «Ehitasime ümber ja nüüd oleme uhked kohviku omanikud,» rääkis Vooglaid, kuidas sai alguse kohvik Melon.

Noormehed on majandushuvilised, toitlustusäris ega ettevõtluses neil aga eelnevaid kogemusi pole. Seetõttu tunduski idee kohvik avada eriti spontaanne ja riskantne. Nii tunnistas Vooglaid, et oli alguses projekti suhtes päris skeptiline: «Eestis avada rannakohvik eriti sellise prognoosiga suvega.. Aga meil on vedanud ja see on kõvasti kindlust juurde andnud!» Sellegipoolest on tegemist natuke riskantse ettevõtmisega, kuna kohvik on väga ilmatundlik, vihmastel päevadel on kohvik ikka täitsa tühi. Samas räägib noormeeste ettevõtmise kasuks fakt, et lähim konkurent asub kaugel, samuti pole läheduses ühtegi poodi. «Et meil on siin nagu väike monopol,» tõdes Vooglaid.

Noormehed agiteerivad teisigi esmapilgul hulle ideid ellu viima. «Esimene kogemus on nii hästi läinud, sooviks kõigile julget pealehakkamist! Meil on küll see ära tasunud väga hästi, julge hundi rind on rasvane,» teadis nüüd Vooglaid rääkida. «Ei ole midagi väga raske, tuleb lihtsalt pihta hakata,» lisas Suurkütt.

Rannakohvik Melon on avatud Kakumäe rannas iga päev keskpäevast kuni viimase kliendi lahkumiseni. Seda loomulikult juhul, kui väljas paduvihma ei saja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles