Vanameeste klubi õppis nutiseadmete kasutamist

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 17. juulil toimus EMT Tehnokeskuses Nõmme Vanameeste Klubile korraldatud nutitelefonide seminar, kus õpetati nutiseadmete oskuslikku kasutamist ning tutvustati igapäevaelu lihtsamaks tegevaid rakendusi.

Seminar leidis aset EMT sel aastal ette võetud Nutihüppe algatuse raames, mille eesmärk on tõsta nutitelefonide ja tahvelarvutite leviku kasvu ajastul nutiseadmete alast teadlikkust ja soodustada nende kasutamist nii EMT klientide kui ka laiema avalikkuse seas.

Koolitusel osales üheksa soliidses eas härrasmeest,  kes on nuputelefonilt nutitelefonile üleminekut kaalunud juba pikemat aega. Nõmme Vanameeste Klubi liikme Tiit Luiga sõnul andis tänane üritus eelkõige julgust nutitelefonidega rohkem sinapeale saada.

«Koolitus oli informatiivne ja lõbus ning andis palju vastuseid küsimustele, mis meil seoses nutitelefonidega oli tekkinud. Kui enne kasutasid meist nutitelefone aktiivselt neli, siis pärast seminari oli kaks kindlat kasutajat juba juures,» ütles Luiga.

Koolitust läbi viinud EMT ärikliendidivisjoni juhi Jüri Kriisemanni arvates pelgab siiani suur osa inimesi kasutada nutiseadmeid väheste teadmiste tõttu.

«Vaatamata sellele, et nutitelefonide funktsioonid muudavad igapäevased toimetamised mugavamaks ja lihtsamaks, suhtutakse nende kasutusele võtmisesse eelarvamustega. Kardetakse erinevaid nutiseadmetega kaasnevaid riske, mis põhinevad sageli enese teadmatusest põhjustatud negatiivsel kogemusel, kuid mida saab kergesti vältida, kui endale asjad selgeks teha,» sõnas Kriisemann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles