Homse piiril (Edge of Tomorrow)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oscari-nominent Tom Cruise (“Võimatu missiooni” filmid, “Collateral – ohtlik reisija”, “Jerry Maguire”) ja Emily Blunt (“Saatan kannab Pradat”, “Saatuse büroo”) mängivad suures ulmepõnevikus "Homse piiril", mille lavastajaks on Doug Liman (“Bourne'i identiteet”, “Hr. & pr. Smith”).



Lugu toimub lähitulevikus, kui Maad on rünnanud tulnukad, kes hävitasid suuri linnu ja tapsid miljoneid inimesi. Ühelgi sõjaväel pole samasugust kiirust, jõhkrust ega teadmisi nagu relvastatud tulnukatel ja nende telepaatilistel juhtidel. Maailma sõjaväed ühendavad jõud, et kasutada oma ainsat võimalust ja sissetungijatele vastu hakata.



Kolonelleitnant Bill Cage (Cruise) pole ise kunagi lahinguväljal olnud, aga ta saadetakse pikema ettevalmistuseta ja kasinate vahenditega sõjakäigule, mis on sama hästi kui enesetapumissioon. Cage tapetakse mõne minutiga, aga ta tõmbab endaga kaasa ühe alfa. Tundub võimatu, aga ta ärkab siis uuesti selle põrguliku päeva koidikul ning peab jälle korduvalt surema. Füüsiline kontakt tulnukaga käivitas ajasõlme, mille tõttu peab ta üht ja sama jõhkrat lahingut ikka ja jälle läbi elama.



Iga korraga muutub Cage kangemaks ja nutikamaks ning suudab tulnukatele aina paremini vastu hakata. Tal on abiks erivägede sõdalane Rita Vrataski (Blunt), kes on tapnud rohkem tulnukaid kui ükski teine inimene. Cage ja Rita võitlevad tulnukatega ning iga korduv lahing annab võimaluse leida viis, kuidas sissetungijatest jagu saada ja Maa päästa.



Rahvusvahelisse näiteseltskonda kuuluvad veel Bill Paxton (“Tulnukad”, HBO telesari “Big Love”), Kick Gurry (Austraalia telesari “Tangle”), Dragomir Mrsic (“Snabba Cash II”), Charlotte Riley (“World Without End”), Jonas Armstrong (BBC TV telesari “Robin Hood”) ja Franz Drameh (“Rünnak rajoonile”).



Doug Liman on lavastaja, Dante Harper, Christopher McQuarrie ja Joby Harold kirjutasid stsenaariumi, mis põhineb Hiroshi Sakurazaka hinnatud romaanil "All You Need is Kill". Produtsendid on Erwin Stoff (“Pime külg”, “Ma olen legend”), Gregory Jacobs (“Nakkus”) ja Jeffrey Silver (“300”). Tegevprodutsendid on Jason Hoffs, Tom Lassally, Doug Liman, Dave Bartis, Joby Harold, Hidemi Fukuhara ja Bruce Berman, kaasprodutsendid on Kim Winther ja Tim Lewis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles