Võidab see, kellel on kõige hullem mees!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Võidab see, kellel on kõige hullem mees!“ telesalvestus



Kinoteatri pihtimuslik stand-up lavastus noorte vallaliste naiste elust salvestatakse üles ja pistetakse telepurki. Püstijalukomöödia fännid on oodatud publikuks telesalvestusele, mis on ühtlasi ka viimane võimalus elada laivis kaasa Piret Krummi ja Katariina Tamme vahetule lavasarmile.



„Võidab see, kellel on kõige hullem mees“ salvestused toimuvad 11. ja 12. augustil kell 16 Eesti Rahvusringhäälingu 4. stuudios (Gonsiori 27). Salvestus kestab ca 2,5 tundi.



„Võidab see, kellel on kõige hullem mees“ on lavastus, mida plaaniti esialgu mängida vaid paar korda, kuid suure publikuhuvi tõttu on tänaseks selja taga kümned mängukorrad nii suurtes kui väikestes saalides Tallinnas ja mujal Eestis, samuti osalemine ETV aastavahetusprogrammis.



"Võidab see, kellel on kõige hullem mees" räägib autorite sõnul sellest, mis tunne on olla Eestis 24-aastane vallaline naine. Sketšide, lugude ja omavaheliste dialoogide kaudu vaatavad Piret ja Katariina irooniliselt tagasi juhtumistele oma elus ning suhetele meestega, kelle definitsioon tänapäeval järjest ähmasemaks muutub. Lavastus on aga ka kohustuslik vaatamine igale mehele. Nii kirjutab ka teatrikriitik Veiko Märka, kes on Piret Krummi ja Katariina Tamme ka lause uueks Abeliks ja Nõmmikuks tituleerinud: „Ehkki naiste probleemidele keskenduv, on „Võidab see ...“ täiesti arusaadav ka igale mehele, kes tunneb lähemalt kas või ühte naist.“ („Eesti mees – nii halb, et peaaegu hea“, Eesti Ekspress 9.11.2013)



Kas tegu on feministliku tükiga? Üks osalistest, Piret Krumm on segaduses: "Kas ma olen feminist, kui mul on eneseväärikus? Võib-olla tõesti, et eneseväärikus ongi Ida-Euroopa versioon feminismist,“ arutleb Krumm.



Teine esineja Katariina Tamm toob välja, et pihtimuslik žanr algas kunstis tegelikult juba püha Augustinusega ning tipnes nüüd hiljuti Maire Aunaste raamatuga "Viis aastat peidus", mis räägib teatavasti teletähe juhtumistest Ameerikas. "Tükki on kogutud halenaljakaid juhtumeid meie enda ja meie sõprade elust", ütleb Katariina. "Ongi kõik. Seal on nalja, on eneseirooniat, on otsimist ja on leidmist. „On meeleheidet, hüsteeriat, enesevigastamist, erootilist kurbmängu ja seksistlikku huumorit. Süntees maailmavalust ja selle parandamisest, ennekõike puhas ja toores janu lunastuse järele. Sest just seda me teeme: asetame jalg jala ette. Tõstame veel kord pilgu uriseva ja naeratava maailma poole. Andku jumal meile andeks,“ mõtiskleb Piret selle üle, mida elus ja laval üle elada tuleb.



Ka tükki lavale seadnud Diana Leesalu ja Paavo Piigi sõnul ei olegi sellel päriselt žanri - tegu on umbes tunniajase seguga püstijalakomöödiast, estraadist, dokumentaalteatrist. "Žanriks on Piret ja Katariina, nende erakordsus, nende sarm."



"Võidab see, kellel on kõige hullem mees" on Kinoteatri lavastus. Kinoteater on sõprade rühmitus, mis on varem välja toonud nelja mehe "Püstijalukomöödia" (2011) ning Henrik Kalmeti ja Jörgen Liigi stand-up kavasid (2012).



Kohale peaks tulema 20 minutit enne salvestuse algust!
Kestus ca 2.5h
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles