Satyadev Barman ja Tane Mahuta Katariina kirikus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satyadev Barman ja Tane Mahuta väelaulud Katariina Kirikus


Uskumatu aga Tane Mahuta annab siiski sel suvel ühe kontserdi ka Tallinnas ja seda koos Satyadev Barmaniga.



Satyadev Barman on Taanis elav India mantrate asjatundja ning üle maailma austatud trubaduur, kelle muusika pakatab iidsetest õpetustest ja rõõmust.



Vaata Satyat laulmas siin: https://www.youtube.com/watch?v=M3VAkEyiUCw



Satya räägib mantrate laulmisest: https://www.youtube.com/watch?v=orHY6vhXqr0



Satya koduleht: http://www.satya.dk/




Väelaulude ansambel Tane Mahuta


2 aastat tagasi sügisel kogunes improvisatsiooniliseks muusikaõhtuks kokku sõpruskond eesti muusikud, et laulda ja jagada omale hingelähedasi rütme, mantraid ja väelaule.



Õhtu maagiast vaimustunud noored andsid peagi ekspromtkontserdi Matkamajas ja armusid väelaulude haldjalikku muusikasse niivõrd, et sündis ansambel Tane Mahuta (elupuu maoori k), kes esitab skandinaavia ja keldi väelaule, vihmametsade hingerännakute laule, india badžaane ja aafrika pärimuslikke kaanoneid. Juba peagi kajasid Tane Mahuta laulud Viru Folgi täiskuukontserdil, millest meenutuseks ka vägevad videosalvestused. Enamus laule on sadu või tuhandeid aastaid vanad ning Tane Mahuta urbanfolgilikus muusikas on segatud türgi ja araabia rütme, keldi palveid, regilaulu ja isegi beatboxi, mida muusikud esitavad koos lauldes kitarril, tšellol, torupillil, džembel, šhamaanitrummil, flöödil ja haruldasematel instrumentidel nagu kalimba, ocariin, keskaegne trompet.




Kuula Tane Mahuta hingestatud väelaule siit:


www.tanemahuta.ee




Kontsert toimub 31. juulil, 19:00 Katariina Kirikus, Tallinnas, Vene tänav 14 a, Kloostri aida taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles