Fotod: baaris on miinus kuus kraadi ja viina pakutakse jääst pitsides

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuidas oleks tänase ilmaga külastada baari, kus temperatuur on kuus kraadi alla nulli ja viina pakutakse jääst pitsides? Alates laupäevast saab iga soovija seda Tallinna vanalinnas järele proovida.

Just siis avatakse külastajatele jääbaar nimega Moe 1886 Icebar ja restoran Feudi di San Gregorio. «Meil on siin kaks rahvuslikku brändi üheskoos. Üks on suurepärane ja auhinnatud Itaalia veinitootja Feudi di San Gregorio ja teine on Moe viin.

Oleme oma jõud ühendanud nii, et nemad pakuvad süüa ja veini, meie omalt poolt pakume natuke külma ilma ja väikest napsi jääst klaasis,» rääkis Moe Peenviinavabriku juhatuse liige Sven Ivanov.

Kuna jää on meie oma kodumaine ehitusmaterjal, siis jääbki jääbaar vanalinna servale Vana-Viru tänavale aastaringselt tegutsema. «Baaris on kogu aeg miinus kuus kuni miinus kaheksa kraadi ja müüakse meie viina Moe 1886. Ja et numbrid oleksid korrelatsioonis, on baari 18,86 tonni jääd,» lisas ta.

Viina serveeritakse jääst klaasides. Peale selle pakutakse ka jääst klaasides kuuma teed. «Selle ärajoomiseks on aega umbes 40 sekundit, pärast seda läheb tee külmaks. Klaasiga ei juhtu midagi, ühest klaasist võib kasvõi kolm teed järjest ära juua. Ja kui näiteks jääst klaasiga baarist välja suvisele terrassile tulla, siis see klaas püsib umbes kaks tundi kasutuskõlblikuna,» selgitas Ivanov.

Lisaks jääst klaasides viina-shottidele pakub baar ka suuremates jääst klaasides long drinki, ehk viina toonikuga. Klientidele antakse baari sisenemiseks soojad hõlstid, millega käia jooki ostmas. Baaritüdrukud aga tegutsevad talvejopedes, tuttmütsid kõrvuni pähe sikutatud. Selleks, et elamus liiga ekstreemseks ei läheks, tegutsebki jääbaari kõrval itaalia restoran.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles