Kurjad koerad valmistavad mupole jätkuvalt peavalu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Tallinna munitsipaalpolitsei on tänavu menetlenud juba paarisada koera- ja kassipidamise reeglite rikkumisega seotud juhtumit ning mitmed neist on seotud koerte rünnakutega.

Kaebusi laekub nii koera järelt koristamise kui ka öise haukumise ning klähvimise kohta, kuid kõige sagedamini teatatakse ilma jalutusrihmata koertest, kes õnnetumal juhul on rünnanud inimesi või teisi koeri, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tallinna munitsipaalpolitsei kinnitusel on probleem tõsine, kuna koeraomanikud ei tunnista endale, et kodus korralik ja sõbralik koer võib väljas jalutamas olles võõrastega ettearvamatult käituda.

Mupo peaspetsialist Monika Lestberg selgitas, et koera rünnaku puhul on trahv olenevalt rünnaku tagajärgedest 180 - 12 000 krooni, kuid seda raha kannatanu endale ei saa. Soovi korral võib kannatanu kahju hüvitamiseks pöörduda tsiviilkohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles