Burgerimeister: burger pole rämpstoit!

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tihti peetakse burgerit rasvast läbi imbunud rämpstoiduks. Pärnu maanteel asuvas burgerirestoranis tõestatakse aga vastupidist.

Pärnu maanteel asuv Estonian Burger Factory on olnud tänaseks avatud täpselt kuu aega. «Ütleme nii, et kõik on tõusvas joones läinud. Me kõik teame, mis siin Pärnu maanteel praegu toimub, aga inimesed leiavad meid ikka üles. Tullakse jala ja tullakse rattaga,» räägib burgerite meister Martin Aule ning lisab, et ainult traktorid mürisevad maru kõvasti. Aga küll see müra end ära tasub, kui uhked trammid just nende maja eest peatuma hakkavad, on Aule kindel.

Burgereid ise valmistav Aule rääkis, et kõik nende tooraine on väga kvaliteetne ja selle tõttu on hinnad ka natuke kallimad. «Kõik on käsitöö ja liha on meil ainult rohumaa veis. Tavalist farmiliha me ei osta, ainult rohuveis, mis on tunduvalt tervislikum kui tavaline farmiliha.»

«Igal hommikul tuuakse värsked käsitööna valmistatud kuklid, kuhu ei ole lisatud ühtegi säilitusainet,»  rääkis Aule burgerite valmistamisest ning lisas, et enam kvaliteetsemaks minna ei saa, saab ainult rohkem gurmeeliku burgeri valmistada.

Burgerikokk lükkas ümber müüdi nagu oleks burger rämpstoit: «Kõik oleneb sellest, mis burgeri vahel on ja millest ta on tehtud. Saia sööte kõik, peekonit ja muna sööte ka. Kui see sinna burgeri vahele pandud on, tulebki samamoodi hommikusöök, lõuna või mis iganes!» Samas ei piisa hea kõhutäie valmistamisel ainult parimast toorainest, seetõttu lisas Aule, et «kõik siin valmistatud burgerid on tehtud suure armastusega hamburgerite vastu!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles